HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatót és nyomtatóanyagot mutatott be a Formnexten a Markforged

ferenck 2023.11.10. 08:00

A Formnext 2023 adta lehetőségeket kihasználva, a Markforged bemutatta új ipari 3D nyomtatóját, a gyártósorra szánt, moduláris rendszeren alapuló, tehát könnyen bővíthető és frissíthető FX10-et, valamint a cég nagyméretű FX20-ával kompatibilis, légjárműipari és más alkalmazásokban az alumíniumot helyettesítő Vega nyomtatóanyagot, egy szénszállal töltött PEKK-et.

Az új printer igény szerint masszív cserealkatrészeket, szerszámokat is nyomtat. Könnyű ipari környezetbe integrálni, érintőképernyős interfészének használata egyszerű, mint ahogy az új automatizációs és minőségbiztosítási funkciók is. A Markforged szerint a működtetőnek kevesebb dolga lesz vele, mint nyomtató-elődjeivel.

3dnyomtatas_markforged_14.jpg

Hagyományos módszerekkel összehasonlítva, a géppel a gyártók csökkenthetik az eredeti alkatrészek cseréjének költségeit, a gyártósor pedig úgy marad működésben, hogy nem kell aggódni az ellátói lánc és a cserealkatrész-készlet miatt. A printer a digitális készletekkel rugalmasabbá teszi az ellátási láncot, és így a gyártósor digitalizálást gyorsítja fel. A Markforged ügyfelei a fizikai készletek csökkentésével, a termelési hozamok működési költségek melletti növelésével, komoly összegeket spórolhatnak meg – nyilatkozta Shai Terim vezérigazgató.

A moduláris architektúra egyik nagy előnye a rendszer frissítésekkel történő bővítése, például látásmodullal integrált nyomtatófejjel javítva folyamatok monitorozását és az adatrögzítést. A géphez a Markforged korábbi ipari rendszereinél jóval nagyobb nyomtatási sebességet biztosító, fűtött nyomtatókamra is tartozik.

Az FX10 része a használatot leegyszerűsítő teljes automatizálási csomag is. Ha szerszámra van szükség, vagy leáll egy sor, elég megnyomni a print gombot. Az automatikus kalibrálás, a nyomtatófejre szerelt és a nyomatok méretének pontosságát figyelő optikai szenzorok, a tárolórekeszekkel ellátott anyagfiók szintén fontos újdonságok. A tárolórendszer képes nyomtatás közben automatikusan váltani a tekercsek között.

A Vega a szilárdság, a merevség a felület remek minőségének kombinációját kínálja az ügyfeleknek. A filamentet a légjárműiparra gondolva fejlesztették: ellenáll a nagy melegnek, helyettesítheti az alumíniumot. Bizakodnak, hogy a magas hőmérsékletet jól tűrő, hőre lágyuló műanyagoknál ez a nyomtatószál jelenti majd a minőségi szabványt, illetve jelentősen bővíti az FX20 printerek felhasználói körét.

A Markforged termékeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.

Címkék: nyomtatók innovátorok nyomtatóanyagok FreeDee Markforged Formnext

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6418254323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása