HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a SEAT-nál

ferenck 2020.08.24. 08:00

Spanyolország egyik jelképe a SEAT gépkocsi. A céget együttműködésben a Fiattal, 1950-ben alapították Barcelonában, 1986 óta pedig a Volkswagen csoport leányvállalata. A telephely a katalán fővárostól 35 kilométerre fekvő Martorelben található.

A nagyvállalat 5 milliárd eurós befektetés részeként teljesen megújította Prototípusfejlesztő Központját (PDC), a 3 ezer négyzetméterrel összesen 18 ezerre bővült, 250 személyt alkalmazó létesítményben most már egyetlen helyszínen megvan minden, ami a hatékony és gyors gyártás előkészítéséhez kell.

Az ipar 4.0-ás „intelligens gyár”, a PDC ékköve az abszolút high-tech 3D Nyomtatólabor.

3dnyomtatas_seat.jpg

Az eredeti PDC 2007-ben nyílt meg, a kutatásfejlesztési és a gyártórészleg 13 év alatt 13 konceptautóval állt elő. Több mint 5 ezer modellen dolgoztak a gyártás előtt, 2472 prototípust teszteltek.

A SEAT több mint egy évtizede használja a 3DP technológiát, és teljesen elkötelezett iránta. Jelenleg legalább kilenc printerrel rendelkezik, a gépek különböző technikákkal működnek, eltérő célokra használják őket: Multi Jet Fusion, lézeres szinterezés, FFF, UV-kezelés stb.

Napi átlagban kb. 50 darabot nyomtatnak: autó prototípusokat, egyedi szerszámokat, összeszerelő szalagon használt eszközöket, különleges logókat stb.

A központban más csúcstechnológiákkal, például virtuális valósággal (VR) is dolgoznak. A gyártástervező „szobában” különböző részlegek működhetnek együtt, koncept-fázisban elemezhetnek és javíthatnak fel termékeket.

A SEAT bizakodik, hogy a létesítménnyel új modelljei hamarabb piacra kerülnek, és a munka is hatékonyabbá válik. Az eddigieknél még többet igyekeznek elektronikus és digitális megoldásokba fektetni, amelyeket aztán a jövő autóira alkalmaznak.

Címkék: autó ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1116173336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása