HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott cipők holland kórházi dolgozóknak

ferenck 2020.05.19. 08:00

Az ECCO dán cipőgyártó által elindított Quant-U szolgáltatás a lábbelik személyre szabásáról szól. A cég nagyon szimpatikus szerepet játszik a koronavírus járvány elleni küzdelemben.

Mit tehet egyáltalán, hogyan harcolhat egy cipőkkel foglalkozó vállalkozás a Covid-19 ellen?

A Quant-U válasza: 100 pár személyre kidolgozott lábbelit osztott szét amszterdami kórházakban dolgozó személyeknek. A gesztus jó hatással lehet a frontvonalban lévő, minden bizonnyal fáradt és kimerült dolgozókra, az új cipők nagyobb kényelmet biztosítanak számukra, és egyben azt is bizonyítja, hogy vállalatok sokféleképpen segíthetnek jelenleg kulcsszerepet betöltő személyeknek.

3dnyomtatas_cipo_1.jpg

Az ECCO Innovációs Laboratóriuma (ILE) kísérleti cipőprojektként indította el a Quant-U-t. A projekt tavaly lendült be igazán, áprilisban például egy párizsi pop-up shop keretében ismerhette meg a nagyérdemű a lábbelik személyre szabásában rejlő potenciált. A bemutatóhoz folyékony szilikongumit és természetesen 3D nyomtatást használtak.

A cipők személyre szabásához viselőik biomechanikus adatait gyűjtötték össze, majd speciális folyékony szilikongumiból (SILASTIC 3D 3335) talpakat printeltek. Az anyagot az ECCO-val együttműködő Dow fejlesztette.

A folyamatot a lábbelik értékesítésére találták ki: az ügyfél bemehet a boltba, összegyűjtik róla a szükséges adatokat, majd egy órán belül megkapja a lábára kidolgozott cipőt.

Az anyagot és a talp nyomtatott szerkezetét úgy találták ki, hogy a cipő kényelmes is legyen, és a levegőt is áteressze, szellőzzék. Ez a két tényező átlagos élethelyzetben is fontos, akkor pedig kritikus, ha valaki órák hosszat áll, mint például egyes egészségügyi dolgozók. Ha mindehhez hozzáadjuk, hogy a cipők személyre szabottak, és még stílusosak is, egyértelmű, hogy viselőik optimális kényelmét szolgálják. Ha valakik, ők igazán megérdemlik.

Címkék: szilikon cipő személyre szabás koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5815670218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása