HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott kézitáska egy kult tévésorozatban

ferenck 2024.09.25. 08:00

A Netflixen 2000. október óta futó Emily Párizsban sorozat kezdettől megosztja a nézőket. Számunkra azonban fontosabb, hogy az augusztus tizenötödikén indult negyedik évadban láthatunk egy részben 3D nyomtatással készült kézitáskát is.

A divat már csak azért is a sorozat főtémái közé tartozik, mert a világ egyik divatővárosában játszódik. A COMET (Üstökös) nevű kézitáskát a megosztó címszereplő, Emily (Lily Collins) kezében látjuk. Ruhatárát egyesek ugyan megbotránkoztatónak tartják, megjelenése viszont ezzel együtt, vagy inkább ezzel is megerősítve, mindig élvonalbeli, sikkes és kalandor, és persze elegáns.

3dnyomtatas_emily0.jpg

A Marilyn Fitoussi által vezetett jelmezrészleg most viszont a ruharepertoár additív gyártással készült darabbal történő kiegészítése mellett döntött. A technológia kedvelt a divatvilágban, elég csak a holland Iris van Herpenre utalni, de Björktől Rosalíaig hírességek sora viselt már printelt ruhadarabot. A szektor számára nyomtatót is fejlesztettek, például a Stratasys.

Tervezők egyre inkább látják a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket, és ha tehetik, élnek velük. Fenntarthatóbbá teszi a divatipart, személyre szabottabb, egyedibb darabok készíthetők vele.

3dnyomtatas_emily.jpg

Ilyen az új táska is. Szilikonból készült, és már az Emily Párizsban negyedik évadja előtt is megvolt. Az Inconnue divatházat képviselő Laura Deweilde tervező és a szilikonalapú 3DP-megoldásokat szolgáltató Lynxter mérnöke, Thomas Batigne közös munkája.

Nem csoda, hogy támadják, hiszen borjúbőrből készült. A díszítő virágok printelt szilikonból, a szőlő antocianinokból állnak. A teljes egészében Made in France darabot az ipar és a divat keverékeként méltatták, űrhajóhoz hasonló, futurisztikus luxuscikként beszélnek róla.

Deweilde elmondta, hogy organikusabb formákkal, például virágmintákkal akartak dolgozni. A 3D nyomtatás architekturális, mértani jegyekkel gazdagította a természetes formákat, amelyeket printelés után tettek a táska felületére.

Címkék: divat szilikon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2918475903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása