HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Speciális porszívó és fúvógép 3D nyomtatáshoz

ferenck 2020.05.04. 08:00

A szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) dolgozó krakkói Sinterit három új termékkel állt elő. Lisa és Lisa PRO gépeiket használták hozzájuk. Az új darabokkal tovább bővül a cég termékkínálata.

De mikről is van szó?

Egy porszívóról (Sinterit ATEX) és a hozzájáró Cyclone Separatorról, az XL fúvógépről és a Lisa és Lisa PRO printerekre fejlesztett mobil Sinterit Platformról.

3dnyomtatas_porszivo.jpg

A cég új termékeivel meg akarja könnyíteni ügyfelei 3D nyomtatási tevékenységét, a folyamatokat gyorsabbá, tisztábbá kívánja tenni.

A porszívóval és a szeparátorral a por nyomtatott darabokról történő eltávolítását gyorsítják fel, és teszik egyben hatékonyabbá. Kettős rendeltetésű: egyrészt a gép nyomtatási területéről eltávolítja a port, másrészt újrahasznosításra összegyűjti a felhasználatlan porrészecskéket.

A porszívó rendszer megkapta az ATEX hitelesítést, azaz biztonságos és eredményes opció az SLS-alapú 3D nyomtatáshoz.

„Nemcsak egy újabb gépet, hanem az SLS-környezetre speciálisan kidolgozott eszközt akartunk. Ezért foglalkoztunk kizárólag ATEX porszívókkal. A Cyclone-nal egyszerű és felhasználóbarát készüléket szerettünk volna jobb karbantartó munkákhoz és a por mgőrzéséhez. Most, porszívózás után, a felhasználó egyszerűen csak leveszi a portartóról, bezárja a fedelét, és máris kész” – magyarázza Grzegorz Glowa, a Sinterit főmérnöke.

Az XL – mint ahogy a neve is utal rá – a vállalat eddigi fúvógépének nagyobb, kifejezetten a Lisa PRO-ra kidolgozott változata. Kétszer nagyobb a munkatere, dupla fúvókával szerelték fel, jobbak a technikai paraméterei. Eleve azért találták ki, hogy könnyebb legyen a Lisa PRO-val készült nagyobb nyomatokkal dolgozni.

A Sinterit Platform a két printer működését hivatott gördülékenyebbé, mobillá és ergonomikusabbá tenni.

Címkék: szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8215636318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása