HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott részek Tesla járműveken?

ferenck 2020.03.19. 08:00

A sztereolitográfia technikával működő 3D printereket gyártó Formlabs bejelentette új nyomtatóanyagát, az árulkodó nevű Tough (kemény, erős, edzett) 1500-at. A névben lévő szám 1500 MPa szakítószilárdságára utal (a szakítószilárdság egy szerkezeti elem elszakításához szükséges mechanikai feszültség).

A cég szerint ez az eddigi legdinamikusabb műgyantája, kidolgozása felhasználói visszajelzéseken alapult. A cél egyrészt jelentős nyomásnak ellenálló, tehát sokat tűrő, masszív, másrészt rugalmas anyag fejlesztése volt.

A Tough 1500-at a Formlabs sztereolitográf gépeire, a Form3-ra és a Form2-re találták ki. A műgyanta, technikai jellemzőinek többsége alapján, a cég erős és tartós gyanta-anyagainak családjába sorolható.

3dnyomtatas_formlabstesla.jpg

Az anyag egyik első felhasználója a Tesla járművek frissítésében, személyre szabásában részt vevő Unplugged Performance. A cég szerint a Tough 1500 nagyon komoly szakítószilárdsága teszi lehetővé szenzorok biztonságos felszerelését az autó lökhárítójára.

A 3D nyomtatás munkafolyamatokba integrálása előtt a Tesla autó egyedire történő kialakítása több mint egy napig tartott. Az új lökhárítók felszereléséhez a szenzorállványokat is át kellett alakítani. Az állványok nyomtatásával viszont elérték, hogy a cég napi három autót újíthat fel.

Az autótechnológiákkal foglalkozó brit Carbon Performance járműveket, köztük Teslákat is 3DP technológiával alakít egyedire. Saját intelligens platformjuk (SK3L370N) segítségével fémmunkahenger-sort printeltek. A munkahengereket Porsche GT3RS-re, Ferrari 812-re, Lotus Elise-re és a Tesla Model S-re találták ki – egyrészt, hogy robusztusabbak, másrészt, hogy környezetbarátok legyenek.

A 3D Systems és a Toyota Motorsport GmbH (TMG) szintén az autóiparra dolgoz ki additív gyártási megoldásokat. A TMG a 3D Systems technológiájával a gyártófolyamatok hatékonyságát igyekszik növelni.

A Formlabs termékeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.

Címkék: Tesla nyomtatóanyagok FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8715494918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása