HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb három nyomtatóanyag az Ultimaker Piactéren

ferenck 2019.05.28. 08:00

A holland Ultimaker tavaly indult Anyagszövetségi Programjának célja az egyre több ipari nyomtatóanyag megismertetése az érdeklődőkkel, partneri kapcsolat kialakítása a fejlesztőkkel. Április végéig már több mint 80 cég csatlakozott a kezdeményezéshez. Az anyagokat az Ultimaker Piactéren keresztül igyekeznek értékesíteni.

A nyomtatószál-fejlesztéssel foglalkozó és a programhoz csatlakozó szintén holland Formfutura a napokban mutatta be három új anyagát (FF ApolloX ASA, FF Galaxy PLA fémes, FF StoneFil) a piactéren.

3dnyomtatas_ultimaker_5.jpg

A cég ambiciózus célja, hogy „a” márka legyen a 3DP nyomtatószálak területén. Folyamatosan keresik az új és innovatív termékeket, technológiákat és szolgáltatásokat, amelyekkel a 3D nyomtatás szabványait és alkalmazási lehetőségeit akarják tovább bővíteni.

„A termékinnováció kulcsfontosságú a cél kivitelezéséhez. Ismereteinket proaktívan kívánjuk megosztani az elképzeléseinkkel tökéletesen összecsengő program keretében, és büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk, és adatainkat, nyomtatási profilokat stb. továbbra is meg fogjuk osztani” – nyilatkozta Arnold Medenblik vezérigazgató.

3dnyomtatas_ultimaker0_3.jpg

A három új anyaggal ismét bővült az Ultimaker felhasználók által könnyen kezelhető matériák száma.

Az FF ApolloX módosított ipari szintű ASA (akrilnitril-sztirol-akrilát) keveréken alapuló, könnyen printelhető, remek hőtani tulajdonságokkal rendelkező, autóipari és kinti alkalmazásokra javasolt filament.

Az FF Galaxy PLA fémmel színezett új PLA. A csillogó fémhatást ezüst-alumínium réteggel érték el. Kiváló minőségű, sima részek nyomtathatók vele.

Az FF StoneFil kőporral megerősített, valódi kőre emlékeztető PLA nyomtatószál. Sűrűsége akár 30 százalékkal is nagyobb lehet, mint az átlag PLA-anyagoké. A nyomatokat kőszerűségük teszi egyedivé.

„A Formfutura és mi is folyamatosan keressük ügyfeleink igényeinek a lehető legjobb 3DP megoldásokkal történő innovatív kiszolgálását. A három új nyomtatóanyaggal további alkalmazásokra nyílik lehetőség. Örülünk az együttműködésnek, közös célunk, hogy felgyorsítsuk a lokális digitális gyártás elterjedését” – mondta Paul Heiden, az Ultimaker anyagokkal foglalkozó csapatának projektmenedzsere.      

Az Ultimaker termékeinek magyarországi forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.

Címkék: nyomtatóanyagok FreeDee Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1414861956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása