HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Lakberendezési készletek újrahasznosított műanyagból

ferenck 2019.05.17. 08:00

Julien Vaissieres építész 2016-ban alapította a kelet-londoni Batch.works 3DP szolgáltatásirodát. A 3D nyomtatás előnyeit (gyorsaságát és hatékonyságát) kiaknázva akart létrehozni megfizethető és környezetbarát termékeket. Az alapítás óta a cég a nemzetközi hírnévnek örvendő Paperchase-zel közösen dolgozva, biológiailag lebomló papír- és írószereivel valóra váltotta a kezdeti elképzeléseket.

A papír- és írószercsomagba gémkapcsok, golyóstollak, ceruzatartók stb. tartoznak, amelyeket (a Magyarországon a FreeDee által forgalmazott) Ultimaker gépeken nyomtattak.

3dnyomtatas_lakberendezes.jpg

A Batch.works a Kings College London idei kiállításán is részt vett, ahol egy designstúdiónak terveztek egyedire kialakított szíveket.

„Két év alatt több mint 15 ezer terméket nyomtattunk, globális cégekkel dolgozunk együtt, darabjainkat el akarjuk juttatni a fogyasztókhoz. A gyártófolyamatokat, a tervezéstől a csomagolásig hatékony és környezetbarát módon tervezzük átalakítani” – nyilatkozta Vaissieres.

3dnyomtatas_lakberendezes0.jpg

Idén a varsói UAU és a párizsi Bold Design tervezőstúdiókkal kezdtek el közösen dolgozni. FDM technológiával különleges lakberendezési tárgyakat, például vázákat, virág- és gyertyatartókat, világítóeszközöket stb. printeltek.

Biológiailag lebomló PLA-t, vizes flaskákat, műanyagcsomagokat hasznosítottak.

„Az emberek jobban aggódnak az éghajlat-változáshoz közvetlenül kapcsolódó tömegtermelés, a fosszilis tüzelőanyagok és a műanyagok hatása miatt. Reciklált és újrahasznosított anyagainkkal környezetbarátabb lehetőségeket viszünk a piacra. Innovatív gyártófolyamatunkkal nincs hulladék, műanyaghulladékainkból termék lesz” – magyarázza az alapító.

A nemzetközi együttműködésekkel meg akarják alapozni a Batch Piac platformot, ahol további nemzetközi stúdiókra számítanak. A platformon tervezők állhatnak elő javaslataikkal, a termékötleteket a Batch.work bírálja el, majd kiválasztja a leginnovatívabbakat.

A cég a világ több városában akar „okos gyárakat” létesíteni, amivel 2020-ra 500 százalékkal növelnék a termelést. A gyárak on-demand módban, azaz kívánság szerint printelnének fenntartható anyagokból tárgyakat. A cél a hulladék gyártási folyamat közbeni teljes eltüntetése, és mivel helyi gyártásról lenne szó, a megfontoltan kiválasztott újrahasznosítható anyagok mellett a szállítás leredukálásával is csökkentenék a környezetszennyezést.

Címkék: lakberendezés környezetbarát technológiák nyomtatóanyagok PLA környezetbarát nyomtatás FreeDee Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2114826690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása