HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Színpompás napszemüvegek, made in France

ferenck 2018.03.14. 08:30

Christophe Mouty 15 éve dolgozott a szemüveg szektorban, amikor megalapította az Octobre71 céget.

A startup személyre szabott napszemüvegeket gyárt, a honlapon a termékek súlyát, masszívságát és azt emelik még ki, hogy az ötlettől az utolsó simításokig 100 százalékban francia földön készülnek, 3D nyomtatással, a 2009-ben alapított és ma már méltán világhírű párizsi Sculpteo online (felhőalapú) 3DP szolgáltató közreműködésével. A helyi gyártás szempontjából előnyös 3DP nélkül egyik sem valósulhatott volna meg. (A Sculpteo olyan nagyágyúkkal dolgozik vagy dolgozott együtt a múltban, mint például az Amazon vagy a Carbon.)

3dnyomtatas_napszemuveg.jpg

A szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) nyomtatott napszemüvegek 30 százalékkal könnyebbek, mintha hagyományosan műanyagból vagy acetátból lennének, a gyártáshoz használt nejlonpor, a poliamid miatt pedig nehezen törnek el. SLS-sel a polimer-részecskék a tervrajzban előre meghatározott formákba rendezhetők, plusz az eljárás gyors, megbízható és gazdaságos.  

Mouty addig kísérletezgetett az additív gyártás esetleges szemüveg-alkalmazásaival, amíg teljesen le nem döbbent, hogy milyen sok keret dolgozható így ki. Hamar felismerte a benne lévő üzleti potenciált, majd megalapította az Octobre71-t.

3dnyomtatas_napszemuveg0.jpg

Jól indulnak, ráadásul az ELLE divatmagazin hamarosan nemcsak bemutatja a vásárlók óhaja szerint egyedire, méretre kidolgozható napszemüvegeket, hanem be is száll az értékesítésbe.

Az additív megoldást csak a kerethez használták, maguk a lencsék hagyományosak. (Pedig szemüveg-lencsék is printelhetők, és a terület világelsője, a szintén 2009-ben alapított holland Luxexcel már kiterjesztett valóság (AR) headsetekhez is nyomtat lencséket.)

Mivel a gyártás teljesen rugalmas, Mouty elmondta: a CAD tervezés és a 3D nyomtatás miatt annyira gyorsan elkészülnek a prototípusok, hogy a jövőben rendszeresen rukkolnak elő új kollekciókkal.

Egyelőre világos színekre korlátozódik a keretválaszték, de hamarosan bővülnek az opciók. Egy-egy darab 89 euróba kerül.

Címkék: napszemüveg szelektív lézeres szinterezés Sculpteo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3613675682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása