HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fuse 1 bemutató Las Vegasban

ferenck 2018.01.11. 08:30

A héten, január 9. és 12. között rendezik a világ legnagyobb éves fogyasztói elektronika seregszemléjét, a las vegasi CES-t. Az utóbbi évekhez hasonlóan, a 3D nyomtatóipar idén is több céggel képviselteti magát.

A Formlabs új anyagai mellett az SLS-alapú, azaz szelektív lézeres szinterezéssel működő Fuse 1 3D nyomtatóját is bemutatja. A technológiából eddig csak tövid részeket láthattak különféle rendezvények résztvevői, az első demót a 2017. júniusi bejelentésnél tekinthették meg. SLS-szel precíz lézer olvasztja össze a nejlon por finom rétegeit, és a folyamat erős, de könnyű tárgyakat eredményez.

3dnyomtatas_fuse.jpg

A rendszert a cég zászlóshajója, a sztereolitográfiával működő Form 2 bemutatója idején, 2015-ben kezdték fejleszteni. A Fuse 1 is az ipari minőségű 3D nyomtatást célozza meg, és más gyártókhoz hasonlóan a Formlabs szintén barátibbá szeretné tenni az SLS-gépek árait.

A rendszer 677x668x1059, munkaterülete pedig 165x165x320 milliméter. Sok más SLS-rendszerhez hasonlóan, a munkatér eltávolítható és új feladathoz új dobozzal helyettesíthető. Ezzel csökken a nyomtatások közötti üres idő, amikor a részeket hagyják kihűlni, megtisztítják.

fuse-1-1024x570.jpg

A fejlesztők a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vették: minden egyes munkatér, az eltávolítható kamrák alapanyagként félig újrahasznosított matériával tölthetők meg.

Az anyag függvényében a Fuse 1 minimum 100 mikrométer (1 mikrométer a méter milliomodrésze) rétegvastagságot kivitelez meg, míg a maximális sebesség óránkénti 10 milliméter.

A gép kereskedelmi forgalmazása az év közepétől várható.

 

Új Form 2 műgyanta alapanyagok is bemutatásra kerültek

A Formlabs új anyagainak fejlesztését a „több végfelhasználói alkalmazást a 3D nyomtatásba” elv vezérelte. Az anyagtulajdonságok javításával és az árak csökkentésével akarják valóra váltani, az üzleti és a fogyasztói realitáshoz közelebb vinni a tömeges személyre szabás ígéretet.

3dnyomtatas_fuse0.jpg

A cég Greyscale (szürkeskála) műgyanta prototípusának javított változata, a Grey Pro műgyanta pontos és kellően merev, de nyújtható anyag, ellenáll a hőnek, nehezen deformálódik. Az üveggel megerősített Rigid Resin ezzel szemben nagyon merev, a nyomat fényezett hatású.

3dnyomtatas_fuse1.jpg

 

Címkék: nyomtatók CES nyomtatóanyagok környezetbarát nyomtatás FreeDee szelektív lézeres szinterezés nyomtatótechnológiák Formlabs Fuse 1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1313561947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása