HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatószál újrahasznosított műanyagból

ferenck 2016.12.13. 08:30

A santa barbarai ALT 3DP-, design-, gyártási és konzultációs szolgáltatásokat nyújt. Nemrég dolgoztak ki olcsó szilikon-nyomtatási eljárást, most pedig Indiegogo-kampányt indítanak újrahasznosított hétköznapi műanyagtárgyakból készült kiváló minőségű nyomtatószálukért.

Az ötlet onnan jött, hogy a 3D nyomtatás környezetbarátabb a klasszikus gyártásnál, viszont így is sok műanyag-hulladékot termel. Az általános számok pedig elkeserítőek: 2012-ben az Egyesült Államokban az elhasznált műanyagok mindössze 9 százalékát hasznosították, 32 millió tonnát nem. Kaliforniai törvényhozók 75 százalékot céloztak meg 2020-ra.

plasticusage0.jpeg

Az ALT ezért kínál újrahasznosított és újrahasznosítható termékeket a 3DP közösségnek. Nem ő az első, 2012-ben például a Filebot vezényelt le sikeres nyomtatószálas Kickstarter-kampányt. De míg a Filebot nemzetközi fogyasztóközönséget célzott meg, addig az ALT lokálisan, Kaliforniában gondolkozik. Másoktól eltérően nemcsak műanyagpalackokkal, hanem a legtöbb szemetet generáló, viszont ritkán újrahasznosított műanyagtárgyakkal foglalkozik.

Nyomtatószálaik a polimerek poliolefin-osztályából készülnek, amelyet általában üvegkupakokhoz, tejpoharakhoz, műanyag szatyrokhoz és más „rövidéletű” termékekhez, lényegében a földkerekségen gyártott műanyagtárgyak közel feléhez használnak.

plasticusage.jpeg

Az ALT bizakodik, hogy megoldásával forradalmasítja a kaliforniai gyártást, és a zöld technológia más helyi cégeket is inspirál.

Címkék: újrahasznosítás műanyag környezetbarát technológiák Kickstarter környezetbarát nyomtatás Indiegogo nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4412043357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása