HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Olcsó szilikonnyomtatás

ferenck 2016.11.23. 11:30

A Santa Barbara illetőségű 3D szilikonnyomtatás-specialista ALT új gyártóeljárást fejleszt gumiszerű szilikonanyagokhoz. Korábban kidolgozott technikájukkal szilikonanyagok egyetlen ciklusban nyomtathatók. A mostani módszerrel hamarosan anatómiai szövetek, orvosi eszközök, hallókészülékek, érzékelők, plombák, tömítések stb. készíthetők.

Az alacsony hővezető, kevés toxikus elemet tartalmazó, gázokat áteresztő, erősen ellenálló szilikon rengeteg alkalmazási területen hasznosítható. Kutatók hosszú ideje kísérleteznek innovatív megmunkálási módszerekkel, hogy könnyebb legyen nyomtatni. Gondokat az okoz, hogy a nyomtatóbarát hőre lágyuló műanyagokkal ellentétben az anyag lassan olvad és hűl ki, ezért nehéz printelni.

szilikon.jpg

Az ALT eljárása viszont többféle szilikonnal orvosolja ezeket a problémákat, lehetővé téve az anyag széleskörű nyomtatását.

szilikon0.jpg

Az új technikát emberi láb keresztmetszetének printelésével szemléltették. A modell szintetikus bőrt, csontot, izmot stb. tartalmaz, a meghagyott üres terek pedig az erek. Bebizonyosodott, hogy az eljárás remekül működik, és az új szilikontermékek sokkal olcsóbban állíthatók elő, mintha hagyományos módszert alkalmaznának.

Címkék: szilikon alkalmazások nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1311990036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása