HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Repülőgépbelsők 3D nyomtatással

ferenck 2016.11.25. 08:30

A repülőgépiparban egyre gyakrabban élnek a 3D nyomtatás lehetőségeivel. Eddig főként prototípuskészítésre és alkatrész-gyártásra használták a technológiát, de egy észt-brit együttműködés jelzi, hogy az iparág más területein szintén várhatók alkalmazások.

Az észt repülőgép-karbantartó Magnetic MRO gépek designjára és berendezésére – mosdók, ülések, VIP-belsők stb. átalakítására, újratervezésére – specializálódott brit MAC Interiors leányvállalatával közösen integrálnak nyomtatott részeket légi járművek belső tereibe.

repulobelso.jpg

Véleményük szerint a 3D nyomtatással a csúcsminőség feladása nélkül tesztelhetők és valósíthatók meg költséghatékonyabb belső opciók. A MAC Interiors egy vezető repülőgép-belső gyártóval nemrég indult együttműködés keretében kezdte tanulmányozni a 3DP lehetőségeit, több mint 50 éves történetében a cég ekkor dolgozott először 3D nyomtatással. Sem a Magnetic MRO, sem a MAC Interiors nem nevezte meg a partnert.

A MAC Interiors menedzsmentje elégedett az első próba eredményével: a részek nemcsak gyorsabban készültek el, de méretezhetők és nagyon könnyűek is. Az eddigi fogyasztói visszajelzések pozitívak.

Címkék: repülőgép prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5811995452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása