HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Közel 4 milliárd dolláros piac lesz 2022-re a nyomtatott medicina

ferenck 2016.07.21. 08:30

A 3D nyomtatás és az egészségügyi szektor egyre szorosabb szálakkal kapcsolódik egymáshoz. Az IQ4I Research & Consultancy piackutató cég a két terület közeljövőbeli fejlődését vizsgálva állapította meg, hogy közös piacuk 3,89 milliárd dollár lehet 2022-re. A betegek már ma folyamatosan profitálnak a 3DP orvosi alkalmazásából, és a tanulmány alapján ez a trend nemcsak folytatódik, hanem markánsabb is lesz.

Az egyik ok, hogy a technológiával a személyre szabás és a pontosság hagyományos gyártóeljárásokkal kivitelezhetetlen szintjét érhető el, évekkel ezelőtt sci-finek látszó elképzelések válnak valóra. Printelt lábak mellett szerveken, sőt, fülön is dolgoznak már; a lehetőségek kvázi-végtelenek.

medicine.jpg

A piac új termékeivel és szolgáltatásaival a medicina egyre szélesebb területeit fedi le. A nyomtatható anyagok száma és komplexitása szintén nő: fémek, polimerek, kerámiák, sőt emberi szövetek is nyomtathatók, illetve különféle bioprinting eljárásokkal előállíthatók.

medicine0.jpg

A 3DP nemcsak a sebészi és a gyártó szektort alakítja át, hanem a gyógyszer-teszteket is. Drasztikusan csökkenhet például az állattesztek, nő a személyre szabott gyógyszerek száma. 

Címkék: jövő orvosi gyógyszeripar nyomtatóanyagok bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr528903760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása