HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

4D nyomtatott konceptautó a BMW 100. szülinapjára

ferenck 2016.03.09. 08:30

Milyen autót vezetünk 2016-ban?

A százéves BMW tegnap mutatta be Münchenben a jövőt felvillantó VISION NEXT 100 első darabját, egy konceptautót. Az elképzelés szerint 2016 járgányát 4D nyomtatással készítik, önvezető lesz, alakváltó lökhárítókkal, kibővített valóságos (AR) szélvédőkkel és hasonló okos technológiákkal.

Kívülről úgy néz ki, mint egy kompakt, rézszínű sportos szedán. A saját Élő geometriatechnológiával kialakított belseje viszont annál meglepőbb, mintha nyomtatott 3D szobor lenne műszerfallal, ülésekkel és más részekkel. A vezetővel kommunikáló, alakváltásra is képes „szobor” 800 mozgó háromszögből áll.

Az Élő geometria már a 4D nyomtatás, az önemlékező okos anyagok és ígéretes alkalmazásaik – puha robotika, biomimetikus készülékek – világa. A rendszerhez használt új anyagok és különleges szenzorok javítanak a vezetői élmény összes lehetséges aspektusán.

bmw_1.jpg

Az autó két vezetői módot kínál fel: a felpörgetett változatban a sofőr irányítja a rendszert, de a sok eszköz maximálisan támogatja, ember-gép együttműködés a topon. Például a mögötte közeledő biciklist még takarásban is látja. Nyugis módban a kocsibelső a maximális kényelemhez rendezi át magát, tágasabb lesz a tér.

bmw0.jpg

A külsőbe is integrálnak 4D nyomtatással készült szerkezeteket, például lökhárítókat. A környezetvédelem szintén prioritás, a jármű szennyezőanyag-kibocsátása 0.

bmw1_2.jpgbmw2_2.jpgbmw3.jpg

 

Címkék: jövő autó autómodell 4D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr288454348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása