HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Lábra szkennelt cipők

ferenck 2016.01.21. 11:30

A 2012-ben alapított stockholmi Volumental 3D szkennerrel és az Intel RealSense technológiájával testünkre tökéletesen passzoló cipők, kiegészítők és ruhák elkészítésében akar segíteni. Megoldásukat eddig főként lábfej-szkennelésre használták. A szken alapján az eladó igyekezett megtalálni a vásárlóhoz pontosan passzoló cipőt. A technológia mindenféle ruhára alkalmazható lesz a jövőben, és komoly hatással lehet az eleve személyre szabott ruhadarabok elterjedésében. Eddig Svédországban, Németországban és Japánban éltek vele, de mostantól az Egyesült Államokban is fognak.

Céljaik egyike, hogy felejtsük el a lábméretünket (a szám egyébként sem mindig pontos, ráadásul gyártónként is változhat), és használjuk az új technológiát, mert csak így mehetünk biztosra.

cipo_1.jpg

A VANDRA hardverplatform mérlegre hasonlít, pedig valójában négy 3D, térfogatelemző szkennelést végző mélykamerával felszerelt eszköz. Egy-egy láb szkennelése két másodpercig tart. A szkent a szoftverplatform dolgozza fel, és más módszerrel körülményes méréseket is végez. Mihelyst kész, az eladó tabletjére küldik, aki saját raktárában, majd másokéban is próbálja megtalálni az érdeklődő lábára legjobban illő cipőt.

Japánban appot fejlesztettek rá, amellyel a potenciális vásárló közvetlenül megtalálja az ideális cipőt. A svéd Falchenberg és a német Scarosso a technológia segítségével készít méretre szabott lábbeliket. Az USA-ban több cég, köztük például a Levi Strauss kezdi hamarosan használni.

cipo1_5.jpg

A Volumental szemészekkel és szemüveg-márkákkal szintén együttműködik. Új arcszkennerük a fejhez és az archoz legjobban illő szemüveg kiválasztásában és elkészítésében segít.

Címkék: cipő szemüveg Intel 3D szkennelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr588297074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása