HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mítosz és divat fúziója a 3D nyomtatás jegyében

ferenck 2023.11.20. 08:00

A világ egyik leghíresebb divatiskolája, az antwerpeni egyik végzős diákját, a francia Violette des Roseaux-t a görög mitológia, az Apolló által megkísértett nimfa, az isten közeledése elől babérfává változó Daphné ihlette meg. A divattervező szerint a nimfa története a metamorfózis egyik legplasztikusabb mitológiai megjelenítése.

Violette beleásta magát a mítoszba, amely nemcsak Nymphea kollekcióját inspirálta, hanem tervezői elképzeléseit és választásait is befolyásolta. Elmondta, hogy a metamorfózis koncepcióján, az organikus testekből növénnyé változáson dolgozott, és a növekedést, virágzást a női testtel összekapcsolva igyekezett megjeleníteni ruháiban, ékszereiben.

3dnyomtatas_nymphea.jpg

A Nimfavirág Cipőkollekció kivitelezésében a PrintPlace vállalkozással dolgozott együtt, ők segítették az ötletet tárgyakká alakítani. A cipők a virág növekedését jelenítik meg, átölelik a lábat, járhatóvá válnak. Koncepció, a típus tervezői szabadságot adott a művésznek, segítette a „nem evilági esztétika” kialakításában.

Az Antwerpeni Divat Mesterprogram komoly kihívás a diákoknak: rövid idő alatt, szűk költségvetésből kell teljes divatkollekciókat elkészíteniük. Violette is mindenképpen akart valamilyen működő megoldást találni, így került kapcsolatba a személyre szabható tárgyak kivitelezésében komoly szakmai tapasztalattal rendelkező belga 3D nyomtatócéggel.

3dnyomtatas_nymphea0.jpg

A PrintPlace a kezdet kezdetén szimpatizált már a divattervező ötletével. Komoly inputokat biztosítottak neki a 3D tervezéstől a prototípusig, a prototípustól a kész darabokig vezető folyamatokhoz. Mindezt úgy tették, hogy az eredeti ötlet sem változott sokat. A darabokat meg nem nevezett desktop printerekkel öntötték végső formába.

Az együttműködés lehetővé tette, hogy Violette áramvonalasítsa eredeti terveit, kötetlenebbül alkothasson, és ne kelljen attól tartania, hogy a kollekció nem lesz időben kész. Már az első prototípusok elvarázsolták, és csak néhány, kisebb módosítást kellett végeznie rajtuk.

Az együttműködés – és a kollekció – mítoszok, divat és csúcstechnológia gördülékeny integrációjának szép példája, és persze az antwerpeni divatszcéna kreatív szellemét is jól szemlélteti.

Címkék: divat cipő innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1918247601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása