HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Artec 3D szkennerei megváltoztatják a hollywoodi sminkelést

ferenck 2024.03.18. 08:00

A 3D szkennelés fejlődésével bővülnek az alkalmazási lehetőségek. Az élethűség és a realizmus szabványait átíró technológiát a filmiparban is használják, például az Industrial Light and Magic így alkotta digitálisan újra a két évtizede halott Peter Cushing által játszott Tarkin kormányzót a Rogue One-ban.

A 3D szkennelés és nyomtatás megváltoztatja a sminkelést. A technológia legismertebb hollywoodi képviselője Kazu Hiro az Artec Leo vezeték nélküli kézi 3D szkennerrel és Space Spiderrel dolgozik. 3D szkenneléssel kivételes részletességgel jeleníthetők meg arcok, és a lifecasting, egy különleges öntési folyamat során, ellentétben a hagyományos gyakorlattal, a színészek sem érzik kényelmetlenül magukat.

3dnyomtatas_kazu.jpg

Hagyományosan aprólékos háromdimenziós formákat hoznak létre szilikonalapú anyagokból. A módszer ugyan hatékony, a színésznek viszont hosszú ideig kell ücsörögnie, és a fröccsöntő anyagok is okozhatnak kényelmetlenséget.

Hiro a folyamatot leegyszerűsítendő integrálta munkájába az Artec 3D szkennereket. A klasszikus módszerrel ellentétben, ezek a szerkezetek nem érintkeznek közvetlenül az emberi testtel: naprakész technikákkal az arc apró és a test apró részleteit is képesek rögzíteni. Korábban soha nem látott pontosság az eredmény.

Az Artec szkennerekkel jelentősen csökken a szkennelési idő, minden egyes ülés egy-két percig tart. A felgyorsított folyamattal nő a színészek kényelemérzete, a végső változatban pedig egyetlen részletet sem hagynak figyelmen kívül.

A szkennelés után Hiro az Artec Studio szoftverével finomhangolja a rögzített adatokat, optimalizálja a részleteket, pontosságot. A szkeneket az Artec Studioból a ZBrushba exportálva az élő öntvény (lifecast) 3D nyomtatása előtt finomít a modell arcán, fején, más testrészein, majd a nyomaton agyaggal végez szobrászmunkát. A részleteket tökéletesíti az anyaggal.

Az Artec termékeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.

Címkék: film smink Hollywood 3D szkenner FreeDee 3D szkennelés Artec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2618344273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása