HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Otthon nyomtatjuk a Nike cipőket?

ferenck 2015.10.08. 08:30

Eric Sprunk, a Nike ügyvezető igazgatója a cég termékeinek jövőjével kapcsolatban a GeekWire csúcson mondta el, hogy edzőcipőik teljes gyártási folyamata megváltozhat, új Flyknit technológiájuk nem az általánosan elterjedt „összeszerelő” módszert követi, hanem a cipő teljes felső részét kötik. Rengeteg hulladékanyagot is megspórolnak, és a gyártás áramvonalasításával a fájlokat közvetlenül a kötőgépre és nem az ázsiai gyárakba küldik vaskos techcsomagokban.

nike.jpg

Az elmúlt negyven év innovációja elsősorban a designon alapult: hogyan néz ki a termék, hogyan érezzük magunkon, milyen mintázatokat kell rátenni stb. Mindez jó, de nem elég – vallja Sprunk. Magát a gyártást, a cipőkészítés módját is meg akarják újítani. Évtizedek óta minden cipő ugyanúgy készül, itt az idő új paradigmákat kidolgozni.

Egyelőre még nem nyomtattak teljes Nike lábbelit, de az ügyvezető igazgató szerint hamarosan fognak. A fájl a Nike tulajdonában lesz, viszont akár otthon, akár a cég valamelyik boltjában bárki előállíthat belőle Nike-darabot. Nem is kell sokat várni rá.

nike2_2.jpg

A gyártóforradalom azzal is jár, hogy a tervfájlt megvásároló felhasználó saját ízlése szerint alakítja ki, teszi egyedivé a terméket, majd nyomtatja ki otthoni 3D printerén.

Címkék: cipő személyre szabás gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr517947814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása