HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémnyomtató üzemet nyit Brémában a Materialise

ferenck 2015.09.24. 08:30

A 3DP szoftverek és szolgáltatások egyik világvezető vállalata, a Materialise tegnap jelentette be, hogy októberben a repülőgép- és autóipari, illetve más gyártóipari klienseket megcélzó 3D fémnyomtató üzemet (Metal Competence Center) nyit Brémában. A központ az ipari prototípuskészítésben és végtermékek esetében is népszerű titánra specializálódik.

A belga cég jó ideje foglalkozik fémnyomtatással, fejlesztettek már hozzá speciális szoftvert és gépeket is. Nemrég közölték, hogy alumíniummal szintén foglalkoznak, és flandriai központjukban létrehoztak egy orvosi gyártósort is.

materialise_3.jpg

A német piacon való jelenlét azért is nagyon fontos, mert így közel lesznek a repülőgép- és más ipari partnerekhez.

Az otthoni mellett Lengyelországban és Csehországban működtetnek még üzemeket; a cég teljes fémgyártását, valamint a kapcsolódó szoftverek fejlesztését kivitelező brémai lesz a negyedik. Az ezirányú munkákat a korábban fogászati alkalmazásokra specializálódott, a céghez idén csatlakozott Ingo Uckelmann fogja vezetni.

A brémai üzemben a tervek szerint az egyik legismertebb titánötvözettel, a remek mechanikai tulajdonságokkal rendelkező és könnyű TiAI6V4-el dolgoznak majd. A munkaigényes mérnöki alkalmazásokban, például a repülőgép-iparban használt anyag ellenáll a korróziónak.

Címkék: titán repülőgép fémnyomtatás iMaterialize

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr847811282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása