HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Exo-bióta, avagy egy albínó sárkány belső szervei

ferenck 2015.09.10. 08:30

Különös formákat, egy óriáslény, albínó sárkány, lényegében puha robot nyomtatott belső részeit állították ki az észak-franciaországi Le Fresnoy – Kortárs Művészetek Nemzeti Stúdiójában. A szervek üveg alatt lüktetnek, mozognak. A lény átfogó kísérlet része, amelyben újfajta robotokat, formáik és mozgásuk típusait vizsgálják.

softrob.jpg

A puha robotika (soft robotics) lényege rugalmasabb, az emberrel folytatott interakcióra alkalmasabb gépek fejlesztése. Formájukat és mozgásukat nagyon sok esetben a természet, például puhatestűek – elsősorban polipok – inspirálják, ezért gyakran használnak hozzájuk organikus anyagokat is. Amennyiben rugalmas nyomtatószálból készülnek, eleve könnyebb a helyváltoztatás kivitelezése.

softrob2.jpg

A két alkotó, Jonathan Pêpe és Julien Guillery szerint a számítógépek organikus, élő és flexibilis entitásokká válnak. Kérdés, hogy mikor terjed el széles fejlesztői körben a robottervezésnek ez a módja.

Címkék: robot művészet nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr787772792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása