HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Anouk Wipprecht mozgásra aktiválódó fényes kijelzőkkel újítja meg a „jövődivatot”

ferenck 2023.11.23. 08:00

A 3D nyomtatást és minden más csúcstechnológiát (robotikát, mesterséges intelligenciát stb.) előszeretettel használó, „jövőruhákat” készítő holland divattervező, Anouk Wipprecht és a Chromatic 3D Materials a környezetre LED-ekkel reagáló, új világító ruhát mutatott be – a projektnek ez (Világító Ruhák) is a neve. A mozgásra aktiválódó darab készítői a világon elsők között, az elektronikát közvetlenül ágyazták be printelt elasztomerbe.

A Formnexten debütált avantgarde alkotás újabb példa a kreatív önkifejezés, a közösségi interakció lehetőségeire egy olyan valóságban, ahol egyre inkább magunkba integráljuk az infokom technológiákat.

3dnyomtatas_anouk.jpg

Wipprecht a Chromatic 3DP technikájával közel hetvenöt rugalmas dómszerű szerkezetet illesztett ragasztás és varrás nélkül a ruha anyagára. A módszer futóruházat, táskák, lábbelik és más termékek, például autó- és repülőgép-belsők, külsős rekreációs és védőfelszerelések kidolgozására is nagyon jól alkalmazható.

3dnyomtatas_anouk1.jpg

A Chromatic anyagaival bővülnek a divatipar lehetőségei, az elektronikát ruháikba integráló tervezők számára egyedi alkalom, hogy a nyomtatási folyamat közben tehetik meg ezt – állítja Wipprecht.

3dnyomtatas_anouk2.jpg

A művész elmondta, hogy eddigi ruhái közül a mostani a leginkább hordható és mosható. Mivel az elektronika be van ágyazva, le van zárva, a LED-fények szétszóródnak, az egyszerre rugalmas és erős elasztomer pedig kiválóan tapad a szövetekhez.

3dnyomtatas_anouk0.jpg

A ChromaFlow 70 anyag más nyomtatóanyagokkal ellentétben, hajlítható, ellenáll a hőhatásoknak, nem törik, eredeti hosszának több mint négyszeresére nyújtható. Ez a rugalmasság garantálja, hogy gond nélkül adhatók hozzá a tartósság, a kényelemérzet és a sziluett szempontjából fontos szerkezeti, funkcionális és esztétikai elemek.

Az együttműködés több partnerségnél, egy látomás kelt életre benne. Anouk Wipprecht zsenije és a Chromatic innovatív technikája együtt felállította a mércét a jövődivatnak, tech és művészet további integrációjának – vélik a nyomtatócég szakemberei.

Címkék: divat művészet innovátorok LED nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2518252455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása