HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott gyógyszert és gyógyszernyomtatót tervez értékesíteni egy német cég

ferenck 2015.08.11. 11:30

A berlini 3D Printer Drug Machine gyógyszernyomtató és polimerszálakból készült, személyre szabott speciális gyógyszerek értékesítését tervezi.

Hagyományos és egyedi szálakkal dolgoznak, amelyeket úgy módosítanak, hogy később is át lehessen alakítani őket, illetve bizonyos idő után oldódjanak fel. Előtte persze alaposan kivizsgálják az anyagok mérgező és más nem kívánatos hatásait.

Az egyébként gyógyszerész Mahmud Rahman cégalapító és vezérigazgató 150-300 dollár közötti csomagban szeretné eladni a printert. A különféle „polimertabletták” változó áron kerülhetnek forgalomba. A további fejlesztésekhez Indiegogo kampány keretében igyekszik támogatáshoz jutni.

drugs.jpg

 

Címkék: gyógyszeripar Indiegogo gyógyszernyomtatás

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr207696706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2015.08.12. 14:34:28

Máshol is csak ilyen, nekem, laikusnak felszínes leírást láttam erről a dologról. Valaki hozzáértő meg tudná nekem, hozzá nem értőnek magyarázni, milyen pluszt hoz ez az új eljárás a "hagyományos" tablettákkal szemben? Olcsóbbá teszi a gyártásukat? Új tulajdonságai lesznek a gyógyszereknek? Jobbak lesznek?
Nem hitetlenkedés, valóban kíváncsi vagyok rá. A gyógyszergyrtás vélhetően nem az a terület, ahol meghonosítanának egy új eljárást csak azért, mert "trendi"...

a fidesz csak lopni tud 2015.08.12. 18:36:40

@bioLarzen:

Nem oly rég egy "orvoszsenivagyokjajdejóvagyok" balfék írt a számítástechnika és a gyógyítás összefonódásáról, az sem fejtette ki a lényeget, lövése sem volt róla.

A lényeg az, hogy a 3D nyomtatásnál rétegenként építed fel a tárgyat. A hatóanyagok több szálból vételével lehet olyan nagyon pontos adagolást elérni, amit normál préseléssel nem tudsz. A század, vagy tized milliméteres pontosság a lassan felszívódó anyagok pontos vastagságának beállításakor lényeges.
4-5 mm tabletta vastagságnál nem mindegy, hogy a 2 órás réteg 1 vagy két milliméterre sikerül, a 3D garantálni tudja a pontos rétegvastagságot.

bioLarzen 2015.08.15. 00:48:03

@a fidesz csak lopni tud: Aha, értem.

Kösz az infót. Ma is tanultam valamit.
süti beállítások módosítása