HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Forradalom a segédanyagok piacán?

ferenck 2015.07.08. 08:30

Az FDM/FFF nyomtatótechnológia számos előnyének egyike, hogy alacsonyabb árai miatt hobbisták, „mezei” érdeklődök is megismerkedhetnek a 3DP világával. Az eljárás folyamatosan fejlődik, tökéletesedik. Az egyik legnagyobb probléma a segédanyagok eltávolítása a nyomatról, ami sokszor nemcsak nehézkes, hanem meg is sérülhet az adott tárgy.

A jó minőségű nyomtatószálairól ismert gyártó, a Polymaker PolySupport nevű új termékével kívánja megoldani a problémát, leegyszerűsíteni a printelést követő utómunkálatokat. A segédanyag kézzel vagy egyszerű eszközökkel is könnyen eltávolítható, még a legbonyolultabb modellen sem marad nyom.

poly1_1.jpg

Lényege, hogy rendeltetésének eleget téve, elég erősen ragad a nyomathoz, viszont annyira mégsem erősen, hogy ne lehessen könnyen letörni, eltávolítani róla.

poly2_1.jpg

E tulajdonságot tesztprintek sorozatával szemléltették. Népszerű eszközökkel, például MakerBot Replicator 2X 3D nyomtatóval dolgoztak, PolyPlus PLA-vel használták a PolySupportot. A segédanyagot mindegyik tesztnél percek alatt, kézzel vagy csipesszel távolították el a nyomatról.

poly3_1.jpg

A cég a PolyMax nyomtatószál színpalettájának bővülését is bejelentette, az eddigi kettő helyett már hat (piros, sárga, narancssárga, kék, fekete, fehér) közül választhatunk.

Címkék: MakerBot nyomtatóanyagok PLA nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr57608258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása