HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

„Okos” karszalag 3D nyomtatással

ferenck 2015.06.24. 08:30

Különleges meglepetéssel készült a Formlabs a dolgok internetéről (Internet of things, IoT) szóló június 23. és 25. közötti O’Reilly konferenciára. A három nap alatt gyártósorból és printerekből álló pop-up gyárat üzemeltetnek a san franciscoi helyszínen.

Az ideiglenes „gyárban” szenzorokkal és LED-ekkel felszerelt, közösségi hálózati funkciókkal ellátott, egymással kommunikáló karszalagokat nyomtatnak korlátozott példányszámban a rendezvény résztvevőinek. Az 500 darab mindegyike egyedi, a viselője által megadott adatok alapján készül.

formlabs.jpg

A Marcelo Coelho Stúdió által tervezett óraszíj-szerű kütyük tökéletesen passzolnak az IoT világához; a magunkon viselhető (wearable) számítási eszközök elterjedését és a konferencia három főtémájának (hardver, szoftver, IoT) összekapcsolódását hivatottak szemléltetni.

Ez az első alkalom, hogy egy infokommunikációs konferencián 3DP mikrogyár működik. A szervezők elmondták, hogy a világpremier és a Formlabs részvétele egyértelműen jelzi a 3D nyomtatás növekvő szerepét a számítástudományban.

formlabs2.jpg

A konferencián a Formlabs egy új nyomtatóanyagot is bemutat. Elmondásuk szerint a kemény műgyantával (Tough Resin) printelt darabok olyan esetekben sem sérülnek meg, amelyekben mások megrepednek vagy eltörnek.

Címkék: kütyü nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr327568052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása