HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mellrák-modell 3D nyomtatással

ferenck 2014.11.05. 08:30

A Texasi Orvosi Központ áttörést ért el a mellrák-kutatásban: két amerikai cég által gyógyszerkutatásra fejlesztett úttörő 3D bionyomtatás-technológiával minden eddiginél jobb, pontosabb in vitro modellt hoztak létre.

Az in vivoval szemben az in vitro (latinul „üvegben”) kísérletek nem az élő szervezetben, hanem azon kívül például kémcsőben vagy Petri-edényben történnek. Tipikusan szerveket, szöveteket, sejteket, sejtalkotókat, proteineket, biomolekulákat vizsgálnak így.

mellrak.jpg

A 3D bioprinting módszer különösen hasznos, mert nagyméretű melltumor 24 órán belül vizsgálható, jól imitálható vele az in vivo rák mikrokörnyezet, ráksejtek összetételének és sűrűsége jobban tanulmányozható, és gyógyszerek hatékonysági tesztjére is alkalmas.

A 3D bioprinting lenne az úgynevezett killer application?

Címkék: orvosi bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr126864155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása