HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatás kávézgatás közben

ferenck 2014.08.27. 08:30

Tokió, Tajpej, Berlin és Barcelona után a londoni East End Shoreditch városrészében – az „IT Cityben” – is megnyílt a 3D nyomtatás iránti érdeklődőket váró MakerCafe. Ezekben a helyiségekben a vendégek nemcsak kávéznak, hanem a technológia szerelmeseivel találkozhatnak, ráadásul saját tárgyakat is tervezhetnek, printelhetnek.

A kávézót Soner Ozenc, török származású londoni terméktervező mérnök alapította. 2006-ban ugyanő találta ki a RazorLabs online designstúdiót – a felhasználók a honlapra feltölthetik terveiket, amelyeket a stúdió lézervágással, nyomtatással vagy más technológiákkal kivitelez. A kávézóval Ozenc az „utcára vitte” az eredeti ötletet.

makerscafe.jpg

Az alapító szerint fontos, hogy egyre többet hallunk és olvasunk az additív gyártásról, viszont a valóságban még ritkán szembesülünk vele, ritkán láthatjuk, mi is valójában, kevés printelt tárgyat foghatunk meg. Ezen akar változtatni, célja, hogy minél többen éljék át a 3D nyomtatás élményét, és egy félig kávézó, printerekkel, lézervágókkal és más gépekkel felszerelt félig „makerspace” tökéletes helyszín rá, az érdeklődők egyrészt a gyakorlatban ismerkedhetnek a technológiával, másrészt ki is élhetik kreatív ambícióikat. Nyomon követhetik azt a folyamatot, amelynek végén ötletükből konkrét tárgy lesz.

A vendégeknek gép- és anyaghasználat vagy előfizetés helyett 1 font percdíjat kell fizetniük.

Címkék: design szolgáltatások Maker kultúra

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr656637385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maestro1 2014.08.27. 19:06:30

Nálunk is van hasonlo a Bartók Béla úton, az a neve, hogy Gadget Bar.
süti beállítások módosítása