HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bővíti 3D nyomtatótechnológiai kínálatát a Siemens

ferenck 2023.11.22. 08:00

Az utóbbi években a Siemens változatos partnerségekkel sikeresen bővítette additívgyártás-ökoszisztémáját. A bővüléssel a terület iparrá válását, széleskörű elterjedését gyorsítják fel.

A mostani rendszerben már száztíznél több gyártócég készít a Siemens automatizációján, a partnerek integrált szoftvermegoldásain alapuló nyomatokat. Következő lépésként, a Siemens Xcelerator Marketplace részeként, újabb értékalapú, az ipari 3D nyomtatás összes aspektusára kiterjedő szolgáltatásokat kínálnak, amelyhez elsőként a Castor, az EOS és az AMbitious csatlakozott.

3dnyomtatas_siemens_6.jpg

A digitális üzletplatform Xcelerator kínálatát a Siemens portfoliójában szereplő, a nagyvállalat által támogatott szoftverek és a dolgok internetére (IoT) kapcsolódó hardverek, valamint az interoperabilitást és a fogyasztók tevékenységét könnyen integráló, karbantartást is kínáló megoldások egészítik ki.

Az AM (additív gyártás) piactér kínálata szerteágazó, közös vonásuk, hogy mindegyik a gyártóipar további gyors fejlődését támogatja. A PLM rendszer Teamcastere például nyomtatható darabokat azonosít, és kiszámolja széndioxid-lábnyomot. Vertikális iparágaknak méretezhető opciókat kínálva, a piactér folyamatos gyarapodása várható.

A Castor felhőszámítás-alapú, a létesítményekben tevékenykedő szoftvere gazdaságilag és technikailag elemzi a megtervezett termékeket, és kimutatja, melyek alkalmasak additív gyártásra. A legmegfelelőbb anyagokat és technológiákat szintén „megmondja.” Ha egy darab jó 3D nyomtatásra, a program kiszámolja az anyagi előnyöket.

Az EOS Carbon Calculator lehetővé teszi, hogy a felhasználó megértse a gyártás hatásait, és ennek megfelelően válassza ki az arra legalkalmasabb anyagokat. A fenntarthatósági célok könnyen definiálhatók, kivitelezhetők.

Az AMbitious megoldásai szintén a termékminőséget javítják, de mellettük konzultációt és VR-tréninget is kínálnak fémek porágyas nyomtatásához. Programjaikkal kevesebb az utómunkálat, a nyomtatási hiba.

Címkék: szoftver szolgáltatások Siemens

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8718252451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása