HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A nyomtatógyártás három üzleti modellje

ferenck 2014.08.06. 11:30

Az egyik legnagyobb 3D printing híroldal, a Fabbaloo szerint a nyomtatógyártást két, de még inkább három üzleti modell határozza meg. Egyes cégek főként nyomtatóanyagokból, mások a gépekből, megint mások mindkettőből próbálnak komoly bevételeket generálni.

A nagyok, például a Stratasys és a 3D Systems leginkább mindkettőből, de az exkluzív és sokszor drága anyagokból is komoly jövedelemre tesznek szert. Velük szemben a „kicsik” általában nyomtatóikra alapozzák üzleti modelljüket.

uzleti modell.jpg

Kérdés, meddig hajlandó költeni a felhasználó exkluzív anyagokra költeni, valóban komoly minőséget jelent-e az anyag, mikor jelennek meg az azonos minőségű, sok gépen használható matériák. Bármi lehet: még jobb gép-specifikus anyagok, de meg is szűnhet a piaci előny. Amennyiben igen, komoly változások várhatók.

Címkék: üzleti modell Stratasys nyomtatóanyagok 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr906517255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása