HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott repülőgép-alkatrészek az Egyesült Királyságból

ferenck 2014.08.05. 11:30

Az Egyesült Királyság kormánya bejelentette: 154 millió fontot invesztál légjárművekkel kapcsolatos kutatási projektekbe, többek között repülőgép-alkatrészek nyomtatásába. Az összeget négy terület fejlesztésére fordítják: szárnyak, motor, a járművek szerkezete, rádiókommunikáció.

uk1.jpg

42 milliót szánnak a szárnyakra, amelyek tervezését, gyártását és összeszerelését az Airbus irányítja. A 20 milliós motorkutatás a Rolls-Royce területe, távlati cél 2050-ig 75 százalékkal csökkenteni a széndioxid-kibocsátást. Könnyebb és „zöldebb” motorral kevesebb üzemanyagot fogyasztanának a repülők. A 49 millióval támogatandó járműszerkezeti projektet a GKN vezeti; a 3D nyomtatás lehetőségeit tanulmányozzák. Elsőként a világon akarnak könnyű fémrészeket nyomtatni. A maradék 13 millió az utazóközönség kényelmét szolgálja: a Thales projektje a fedélzeti internet- és a mobiltelefon-használatot egyszerűsítené le.

uk2.jpg

A támogatás 2 milliárdos kormányzati és iparági befektetés része, amellyel hosszú távon szeretnének fenntartani 100 szakképzettséget igénylő munkahelyet. Európa vezető, a világon az Egyesült Államok mögött második légjármű-iparával az a kormányzati cél, hogy változatlanul a nemzetközi innováció motorja maradjon, a 3D nyomtatás pedig tegye környezetbarátabbá a légi közlekedést.

Címkék: kutatás repülő repülőgép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr716517133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása