HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott agy

ferenck 2014.07.01. 11:30

Az ember és a legtöbb állat agyában jól elkülöníthető az elsősorban a neuronok sejttestei alkotta szürke-, illetve az idegsejteket összekötő idegrostokból (axonokból) álló fehérállomány.

A philadelphiai Franklin Intézet agyunkat és az elmeműködést bemutató nagyszabású kiállításának (Your Brain) egyik központi darabja a fehérállományt ábrázolja.

brain1.jpg

A nagyméretű fehérállomány-modell 3D nyomtatással készült. Egy 40 éves férfi MRI szkennelésével kezdték, a mintázatok 3D fájljának kidolgozásában agykutatók segédkeztek. A fájl olyan nagy és bonyolult lett (például 2 ezernél több fehéranyag-szálat tartalmazott), hogy a nyomtatás komoly kihívásnak bizonyult.

brain2.jpg

A kivitelezéssel a lézerszkenneléssel, digitális modellezéssel és additív technológiákkal foglalkozó Direct Dimensions-t bízták meg. A nyomtatáshoz a 3D Systems sPro HD 60 gépét és szelektív lézeres szinterezést (SLS) használtak. Darabonként 20-22 óráig tartott a printelés, végül a darabokat összeszerelték, és a modellt alulról megvilágított plexiüveg-dobozba tették.

brain3.jpg

A végeredmény minden előzetes várakozást felülmúlt.

 

Címkék: tudomány művészet 3D Systems szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr516452155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása