HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Brit művész szobrokat nyomtatott Jung tizenkét archetípusáról

ferenck 2024.03.20. 08:00

Carl Jung, a legendás svájci pszichoanalitikus és pszichiáter az emberi lélek legmélyebb rétegeit, titokzatosságát kutatta. Egyik legismertebb elmélete a kollektív tudatalattit, gondolatainkat és cselekvéseinket meghatározó tizenkét archetípust írja le. A következő karakterekről van szó: az uralkodó, az alkotó/művész, a bölcs, az ártatlan, a felfedező, a hős, a varázsló/bűvész, a bolond, az akárki, a szerető és a gondoskodó.

A tudós szemszögéből nézve nemcsak egyedi személyeknek látjuk magunkat, hanem régi történetek bennünk élnek tovább, elevenednek meg, minden egyes archetípus legmélyebb reményeinkre, félelmeinkre és vágyainkra nyíló ablak. Megértésükkel jobban átlátjuk az emberi létezés bonyolult hálózatát, ötletek, érzelmek és benyomások megosztott tárházát.

3dnyomtatas_fairfax0.jpg

Jo Fairfax brit képzőművész szobrok formájában jelenítette meg, értelmezte a tizenkét archetípust. Kivitelezésükhöz 3D nyomtatást használt, az eredmény hagyományos kézművesség, részletes, festői kialakítás és kortárs additív gyártás különleges keveréke. A szobrok általában fehér, enyhén színezett figurákat ábrázolnak, viaszból és lakkból készültek.

3dnyomtatas_fairfax.jpg

3dnyomtatas_fairfax1.jpg

3dnyomtatas_fairfax2.jpg

3dnyomtatas_fairfax3.jpg

3dnyomtatas_fairfax4.jpg

3dnyomtatas_fairfax5.jpg

Címkék: művészet szobrászat viasz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1118345657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása