HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás elektromágneses alkalmazásokhoz

ferenck 2014.06.30. 11:30

A fannyomtatásról, homokkő nyomtatóanyagról és más kísérleteiről elhíresült német Kai Parthy és a Missouri Tudomány és Technológia Egyetem David Pommerenke által vezetett kutatócsoportja az elektromosságot jobban vezető, az elektromágneses mezőt a használatban lévő műanyagoknál erősebben befolyásoló matériákon dolgoznak. Köztudott, hogy a műanyag elektromágneses tevékenysége részecskék hozzáadásával befolyásolható. Kerámiával, ferrittel és vassal az elektromos mezővel folytatott interakcióik (permittivity, dielektromos állandó, a szigetelőanyagok jellemzője), szén- és fémrészecskékkel, szálakkal pedig a vezetőképességük növelhető. A Wikipédia szerint „a dielektromos állandó mértéke megmutatja, hogy egy anyagra ható feszültség hatására tárolt elektromos energia milyen méretékben változik a vákuumhoz képest.”

elektromagneses.jpg

Csakhogy egy ilyen – jó minőségben printelhető – nyomtatószálat nagyon nehéz előállítani, 101 paramétert kell pontosan beállítani ahhoz, hogy az anyag nyomtatható is legyen, és a viszkozitását is megőrizze.

Kay Parthy és a Missouri Egyetem kutatói több elhibázott próbálkozást követően végül sikerrel jártak, munkájuk azonban csak a kezdet, alkalmazásokra és termékekre egyelőre ne számítsunk. Pontosan meghatározott elektromágneses tulajdonságokkal rendelkező anyagaikat egyébként ráolvasztásos (FDM) eljárással lehet majd nyomtatni.

Címkék: műanyag polimer innovátorok nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr646441517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása