HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Biztonsági program kontrollálja a nyomtatást?

ferenck 2014.05.30. 08:30

Néhány hete illegális kézifegyver birtoklás gyanújával vettek őrizetbe egy férfit a Tokióhoz közeli Kawasaki Cityben. A fegyver 3D nyomtatóval készült.

A hírhez szorosan kapcsolódik, hogy az egyik legnagyobb japán nyomtatócég, a Dai Nippon Printing (DNP) szerzői jogok megsértését és illegális termékek létrehozását megelőzendő, .stl adatokat kontrolláló biztonsági szoftver ötletét vetette fel.

jappan2.jpg

A DNP átfogó adatbázist képzel el, amelyben mintázatokat, algoritmusokat és nyers 3D adatokat tárolnának. Ha bármely .stl fájl adatmintázata megegyezne a feketelistán lévő tárgyak valamelyikével, a rendszer automatikusan felismerné, és nem engedélyezné, hogy a 3D printer használja. Kisebb változtatásokkal sem lehetne megtéveszteni, viszont semmiféle hatással nem lenne a nyomtató teljesítményére.

A program bevezetését 2017-re tervezik.

Címkék: biztonság szerzői jog fegyver szabályozás Japán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr676229206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása