HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Drónellenes védelmi rendszert nyomtattak Londonban

ferenck 2023.06.05. 08:00

Az egyik vezető brit védelmi ipari vállalat, a London Defense R&D elkészítette a világ első nyomtatott antidrón rendszerét, az LD-80-at. Rendeltetése a dróntámadások elleni védelem, tehát alkalmasint – egyre gyakrabban – szintén nyomtatott drónokkal szemben vethetik be.

A 3D nyomtatótechnológia a honvédelemben is teret hódít és fontos változásokat idéz elő. A fogyasztói véhdelmi szektorban a London Defense R&D egy lépéssel minden eddiginél továbbment: taktikai rendszere bárhol, bármikor gyártható. Ez azt jelenti, hogy kritikus védelmi felszerelések terén sem vagyunk már kiszolgáltatva az exkluzív hagyományos gyártótechnológiáknak, de legalábbis a függőség egyre csökkenhet. Kérdés, hogy milyen hátulütői lehetnek védelmi rendszerek – nem feltétlenül és elsődlegesen nem fegyverek – otthoni barkácsolásának.

3dnyomtatas_london_dron.jpg      

Mivel a drónok száma töretlenül és folyamatosan nő, az általuk jelentett veszély is egyre nagyobb. A fejlesztések átalakítják a nemzetközi fegyverpiacot, a védelmi iparban új paradigma érvényesülhet: személyek és intézmények saját maguk állíthatnak elő taktikai termékeket ahelyett, hogy késztermékként vásárolnák meg azokat.

A fejlesztők elmondták, hogy az erősen korlátozó törvények ellehetetlenítik drónellenes technológiák közvetlen vásárlását, és ezzel sok ártatlan ember kerül veszélybe. Az LD80 tervrajza alapján viszont magánszemélyek is elkészíthetik saját drónellenes rendszerüket. A 3D nyomtatás potenciálját kihasználva, a vállalat decentralizált és hozzáférhető megoldást kínál az engedély nélküli drónhasználat ellen.

A rendszer maximális hatótávolsága ezer méter, és az elektronikus hadviselés szellemében, képes a drónokat zavarni és letiltani pályájukról. Vezérlési és irányítási frekvenciáikon indít támadást, amellyel megkönnyíti lefoglalásukat, kényszerleszállásra kényszerítve őket.

A rendszer már megkapta az Egyesült Királyság Szellemijog-védő Hivatalának (IPO) hivatalos tanúsítványát. Szabadalmaztatott antennatechnológiát is tartalmaz, amely a hatótávolság kiterjesztése mellett, a kompakt és könnyű összetételhez is jelentősen hozzájárul.

Címkék: biztonság fegyver drónok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2218137872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása