HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A japán hadsereg is beszerzett 3D nyomtatókat

ferenck 2023.10.09. 08:00

A hihetetlenül gyors nyomtatótechnológiájáról ismert ausztrál SPEE3D partnerségre lépett a Japán Szárazföldi Védelmi Erőkkel. A vállalat hidegfúvásos additív gyártótechnológiájával fognak dolgozni a hadseregben.

A szerződés mérföldkő, jelzi az ausztrál cég fokozatos terjeszkedését az Ázsia-Csendes-óceáni régióban. A japán hadsereg két printerhez jut hozzá: egy WarpSPEE3D-hez és egy XSPEE3D-hez.

3dnyomtatas_japan_2.jpg

A WarpSPEE3D a vállalat első nagyméretű fémnyomtatója, masszív tárgyak, méret-függően percek vagy órák alatt készíthetők el vele, a hagyományos gyártással összehasonlítva, költséghatékonyabb és méretezhető megoldásokat kínál.

Az XSPEE3D a cég szabadalmaztatott hidegfúvásos technológiáján alapuló robusztus megoldásokat kínál, szállítókonténer egységbe integrált kiegészítő berendezésekkel.

Mindkét rendszer távirányítható, a fémnyomatok a helyszínen, kihelyezve és kívánság szerint (on-demand) készíthetők el.

A vállalatvezetés érthetően örül, hogy a régió más részei mellett immáron Japánban is jelen vannak. Megtiszteltetésnek tartják, hogy együtt dolgozhatnak a szigetország védelmi erejével. Begyakoroltatják, „kiképezik” őket a rendszerek használatára, ha kell a csatatéren is. A kívánság szerinti gyors nyomtatással a beszállítói lánc problémáit is megoldják.

A SPEE3D technológiáját világszerte több védelmi erő használja. Ausztrália mellett az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is végeztek már helyszíni teszteket, például hogy hogyan megy kritikus alkatrészek cseréje. Változatos anyagpalettát használtak hozzá: alumínium 6061-et, alumínium-bronzot, rezet, rozsdamentes acélt.

Az átfogó tréning mellett a rendszerek támogatása és karbantartása is a szerződés része. A harctéri gyakorlatok kiemelt jelentőségűek, mert csak így tudnak meggyőződni, hogy a japán fegyveres erők valóban elsajátították-e a gépek kezelését, vagy sem. Ezekkel a gyakorlásokkal juthatnak el technológiában rejlő potenciál teljes kihasználásáig.

Címkék: Japán fémnyomtatás katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1318222023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása