HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ételnyomtatás az egészséges táplálkozás jegyében

ferenck 2013.12.03. 08:30

A barcelonai Natural Machines startup Foodini nevű gépe valamikor a jövő év közepén áll munkába, és különféle ételeket, desszerteket (csokit, burgereket, gnocchit, raviolit, tapasokat stb.) kezd el nyomtatni. Fejlesztői a napokban pontosították, mit is fog valójában tenni, és mit nem. A Smithsonian-nek azt is elárulták, hogy hamarosan kész lesznek a végső prototípussal, aztán már csak az illetékes egészségügyi szervezet jóváhagyását kell kivárni.

foodini3.jpg

Lynette Kucsma, a Natural Machines társalapítója elmondta, hogy Foodini elsősorban „étel-összerakó lesz”, azaz nem keverendő össze a szakácsművészettel. Konyhai berendezésként fog funkcionálni, mint a mikrohullámú sütő vagy a kenyérpirító. Desszertekhez, hús-, sajtot tartalmazó tésztaételekhez lesz különösen hasznos. Nem automatizálja a sütést-főzést, viszont egészséges táplálkozásra, friss összetevőkből házilag készített ételek fogyasztására ösztönzi a felhasználót. Semmi köze a Star Trek űrhajóskaját gyártó masináihoz.

foodini4.jpgfoodini2.jpgfoodini1.jpg

Címkék: élelmiszer innovátorok ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr485671584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása