HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Barcelonában hamarosan süteményeket és raviolit nyomtatnak

ferenck 2013.10.25. 14:30

A csak hírekből és főként projektekből ismert nyomtatott ételek egyelőre nem tűnnek túl ínycsiklandozónak, egy barcelonai startup, a Natural Machines viszont mindent megtesz népszerűsítésükért, attitűdünk megváltoztatásáért. Saját kajánk nyomtatását elvégző printert fejlesztenek, amellyel a friss összetevőkből sütemény, raviolit stb. készíthetünk.

barcelona1.jpg

A napokban jelentették be tésztákat, süteményeket és csokoládét nyomtató, de bonyolult tervek kivitelezésére is alkalmas (a legendás átváltozóművészre, a magyar származású Houdinire rímelő) Foodini nevű gépüket. Képzeljük el: reggel, munkába menet előtt beállítjuk a printert, estére pedig kész is a friss ravioli.

Ellentétben az egyetlen anyaggal dolgozó gépekkel, a Foodini hat különféle összetevőt (hat kapszulát) képes használni. Az ételt beépített szerkentyű tartja melegen nyomtatás közben.

barcelona2.jpg

A jövőben az összetevőket boltban is meg lehet majd vásárolni, az internet-kapcsolattal rendelkező nyomtatón keresztül online megoszthatjuk receptjeinknek, beszámolhatunk élményeinkről a felhasználói közösségnek.

A Foodini ára 1000 euró körül lesz, várhatóan háztartásokban fogják használni, de elképzelhető, hogy szakácsok is élnek majd az új lehetőséggel. Időt spórolhatnak vele.

Címkék: csokoládé élelmiszer innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr875597982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása