HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fogainkhoz méretezett fogkefe

ferenck 2013.10.03. 08:30

A 3D nyomtatás egyik nagy előnye, hogy hétköznapi tárgyak személyre szabott változata is elkészíthető vele. A Blizzident mérnökei ebből kiindulva találtak ki egy teljesen új típusú – a felhasználó szájára, fogaira méretezett, 3D szkenneléssel és printeléssel kivitelezett – fogkefét.

blizzident1.jpg

A fogorvos az összes fogról harapás közben készít lenyomatot vagy egyszerűen beszkenneli őket, amit feltölt a Blizzident honlapjára. A következő lépésben a tervezők harapó és rágó mozdulatokat szimulálva dolgozzák ki a CAD modellt, majd sztereolitografikus technológiával kinyomtatják a nagyjából egy évig funkcionáló végterméket. Jelenlegi ára 299 dollár, az egy év utáni „felújított” változat pedig 99 dollárba kerül.

blizzident2.jpg

A fejlesztők szerint a (45 fokos szögben a fogfelületre helyezett) fogkefe harapásra és őrlésre hat másodpercen belül automatikusan és egyszerre megtisztítja az összes fogat, ráadásul akár fogselymet is használhatunk közben.

Címkék: fogászat személyre szabás 3D szkennelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr385547966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása