HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jimmy, a 21. századi robot

ferenck 2013.09.26. 08:30

Az Intel 2013-as fejlesztői fórumán a futurológus Brian David Johnson a 21. századi – nyílt forráskódú, 3D printelt – robotokról és előfutárukról, Jimmyről, a „lábakkal rendelkező okostelefonról” beszélt.

A 21st Century Robot projekt lényege, hogy a felhasználók 3D tervek alapján kitalálhatják, létrehozhatják és személyes ízlésüknek megfelelően alakíthatják a gépet. Agya, a szoftver szintén nyílt forráskódú, tetszés szerint írhatunk rá alkalmazásokat, dolgozhatjuk ki személyiségét, viselkedésformáit, majd munkáinkat online megoszthatjuk.

21stcentury.jpg

Az együttműködés-alapú tervezéssel okosabb, szórakoztatóbb és izgalmasabb robotok fejleszthetők. Jimmyn jelenleg egyetemistákból, barkácsolókból álló csapat dolgozik, tíz változatban készítik el. A bemutatóra novemberben egy robotvásáron kerül sor, de az érdeklődőknek addig sem kell unatkozniuk, mert e-book formájában hasznos információk tölthetők le a gépről.

Az elektronikus könyvben négy sci-fi történet olvasható, mindegyik után használati utasítással arról, hogy hogyan építhető fel az adott sztoriban szereplő robot. A használati utasítás fejezetek folyamatosan bővülnek, a fejlesztésben résztvevők bármikor hozzászólhatnak, megoszthatják tapasztalataikat.

A könyv májusra tervezett következő változata saját Jimmynk módosításában, nyomtathatóvá alakításában segédkező, szabadon használható tervfájlokat is fog tartalmazni. Az Intel a könyv mellett robotfejlesztői csomagot is közkinccsé akar tenni.

Címkék: robot open source személyre szabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr415527652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása