HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jönnek a nyílt forráskódú nyomtatott robotok

ferenck 2013.09.16. 14:30

Az Intel San Franciscóban, szeptember 10. és 12. között megrendezett 2013-as Fejlesztői Fórumán (IDF 13) az egyik előadó, a futurológus Brian David Johnson arról beszélt, hogy a 21. században a nyílt forráskódú nyomtatott robotok lesznek a technológia és az ember közötti legfőbb kapcsolódási pontok. Általuk válik a sci-fi valósággá, science fiction science fact-té.

intel1.JPG

„Sci-fi prototípusokat készítünk. Már tíz éve foglalkozunk azzal, hogy ha bármit számítógéppé alakíthatunk, mi lesz akkor, ha egy teljesen újfajta robottal állunk elő?” – elmélkedett Johnson, majd részletezte elképzeléseit: „a 3D nyomtatással, nyílt forráskódú hardverrel és szoftverrel bárki építhet teljesen nyílt forráskódú robotot. A tervfájlok ingyenesek, a mesterséges intelligencia (MI) szintén szabad préda, azaz bárki írhat alkalmazásokat a robothoz. Mihelyst elkezdjük ezeket a robotokat tervezni és fejleszteni sajátmagunk kiterjesztéseként fogjuk látni őket, így lehetővé válik, hogy más személyekkel és más robotokkal interakciókat folytassanak.”

intel2.JPG

A tíz éve tervezett, hivatalosan a héten induló 21. Századi Robotprojekt lényege tehát az, hogy bárkiből fejlesztő válhat, online megoszthatja munkáit, amelyeket mások 3D technológiákkal módosíthatnak és kinyomtathatnak.

Johnson első példája a vörös Jimmy volt. A prototípust attól az ötlettől vezérelve készítették el, hogy mi történne, ha Jimmy teljesen nyílt forráskódú és szociális robot lenne? Mi lenne a valódi – fizikális – robot okostelefonos megfelelője?

intel3.JPG

Egy másik robot, Paul interakcióba lépett és beszélgetett Jimmyvel. Az anyagokat online letölthetővé teszik, azaz az érdeklődők akár Jimmy-szerű robotokat is építhetnek. Hamarosan egy robotfejlesztő készletet is közkinccsé tesznek.

Johnson megnyugtatta a közönséget, hogy Jimmy és Paul csak a kezdet.

Címkék: trendek jövő robot nyílt forráskód

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr35513698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása