HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ötletből nyomtatott modell, mint szolgáltatás

ferenck 2013.04.29. 11:30

Hiába vannak remek ötleteink, minimális szakmai ismerettel nehezen vagy sehogy sem lesz belőlük prototípus, termék. Egy brit cég, a Miproto segítséget kínál az önjelölt designereknek: a megálmodott tárgyakat kézzelfogható darabokká, piaci termékké alakítják.

„A beérkező ötleteket az interneten keresztül tervezzük meg, elvégezzük a fejlesztéseket és elkészítjük a prototípusokat” – nyilatkozta Josh Valman, a Miproto 18 éves ügyvezető igazgatója.

A szolgáltatást bárki igénybe veheti, semmi más nem kell hozzá, csak egy megvalósítható elképzelés, amit a felhasználó valamilyen formában feltölt a cég honlapjára. A Miproto részekre osztja a munkát, előbb CAD, majd fizikai modellt készít. Kívánság szerint a terv tovább részletezhető, pontosítható. Az ügyfél ezt követően kapja meg az átdolgozott modell nyomtatott változatát.

miproto.jpg

Szükség esetén a Miproto gyártási folyamatokat és módszereket, valamint összeszerelő-eljárásokat és az azokkal való kompatibilitást figyelembe véve utolsó simításokat is végez a darabon. Ha a terv tetszik, az ötletgazda akár 10 ezer termékmintát is rendelhet belőle. A mintákat a Miproto senzseni (Kína) gyártóüzemében készítik el.

Az együttműködés ezzel még nem ér véget, mivel – amennyiben úgy akarjuk – a cég szabadalmaztatási szolgáltatásait is igénybe vehetjük.

Jelenleg mechanikai és elektronikai projektekhez, például mobiltelefonokhoz készítenek prototípust. Az árak projekt- és designfüggők. Valman szerint egy alap CAD modell és a nyomtatott prototípus 500 fontnál kisebb összegbe kerül.

Címkék: design gazdaság szolgáltatások nyomtatás prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr985221593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása