HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D modellek árvíz ellen

ferenck 2013.02.08. 08:30

3D nyomtatáson alapuló modellek sokkal jobban szemléltetnek terveket, mint a csak felületeket mutató 2D-s rajzok. A technológia gyors fejlődésével egyre többen élnek a lehetőséggel, így cseppet sem meglepő, hogy a high tech kutatásfejlesztésben és alkalmazásokban mindig élenjáró amerikai hadsereg is projektjeibe integrálja az új tervezési és gyártási eljárásokat.

Az egyre jobb hardverekkel, szoftverekkel és nyomtatható anyagokkal folyamatosan bővül a szakterület alkalmazási köre, a 3D nyomtatást mind több vállalat és intézmény hasznosítja termékfejlesztési folyamatok során.

Az Egyesült Államok hadserege évek óta foglalkozik a diszciplínával, legutóbb például arról számoltak be, hogy a Sacramento körzet műszaki részleg mérethű modelleket dolgoz ki legnagyobb és legbonyolultabb épületprojektjeihez. Négy éve indult projekt keretében a Folsom gát tartalék túlfolyóját tervezik, valamint az Isabella tavi gáton végeznek javításokat. A Kalifornia fővárosától mintegy 40 kilométerre északkeletre található Folsom gáti irányítószerkezet, lényegében egy második gát, 112 méter széles, 44,5 méter magas lesz. A projekt célja a Sacramento környéki árvíz-kockázatok csökkentése.

Tervek sokasága közül válogattak, a CAD szoftverrel és 3D nyomtatókkal készített modellek rengeteget segítettek a válogatásnál. A mérethűség pedig azért fontos szempont, mert így a kulcselemek részletesen szemléltethetők. Az arányosan (1/240) kicsinyített másolat kézbe is vehető, azaz a technikailag kevésbé felkészült állami szerepvállalók és befektetők pontos összképet tudnak kialakítani a tervről, az építési folyamatról és a végeredményről. Nem több oldalon, hanem egyben látják az egészet. A nyomtatást az otthoni lefolyókhoz használt ABS műanyag-szálakkal végezték, a kicsinyített modellek néhány óra alatt készültek el.

A projekt becsült összköltsége 750 millió dollár.

Címkék: design hadügy gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr905097388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása