HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Elkészült Ausztrália első nyomtatott háza, a lakók hamarosan beköltöznek

ferenck 2024.04.26. 08:00

A 3D nyomtatás egyik leglátványosabb és legnagyobb hírértékű alkalmazási területe az építőipar. Minden egyes új nyomtatott épületegyüttes, ház, híd máig komoly médiavisszhangot kap. Talán azért, mert a szektorhoz nagyon nem ezt a technológiát asszociáljuk, hanem régimódi módszereket, automatizáció helyett szorgalmas kőművesmunkát, maltert és manuális vakolást.

A Sydney illetőségű Contour3D 3D építkezési vállalat nemrég mutatta be Ausztrália első nyomtatott, egy hálószobás otthonát, amely már rendelkezik is a teljes lakhatósági tanúsítvánnyal.

3dnyomtatas_ausztralia_1.jpg

Az Új Dél-Wales szövetségi államban, Gymea Bay-ben álló épület az épülettervezés és kivitelezés jövőjét villantja fel. Összesen tizennégy óra hosszat nyomtatták, több mint két napon keresztül dolgoztak rajta, a munkákhoz a Contour3D saját fejlesztésű, szabadalmaztatott betonját, a Contourcrete-et használták.

Az ügyfél eredetileg nem 3D nyomtatásban gondolkozott, de a Contour3D innovatív megközelítését látva, meggondolta magát. Megértette, hogy a technológiával gyorsabb a munka, kisebbek a költségek, páratlan a tervezői szabadság.

Az ötven négyzetméteres „nagyi lakást” remekműnek tartják: falai makulátlanul ívelnek, apró izgalmas nüánszokban bővelkedő tervezés és mások megszegik a bevett építési normákat – vélik a kivitelezők.

A hálószobán kívül a lakás fürdőszobából, konyhából, mosóhelyiségből és nappaliból áll, külső térrel. Mindegyik helyiség eltávolodás a hagyományos építkezéstől. Az ötletes tervnek és szigetelésnek, a speciális tetőmegoldásnak és a PU szigetelőhabbal átitatott falaknak köszönhetően remek a lakás hangulata, és emellett nagyon kényelmes is. A polírozott betonpadló, az üreges falak, a visszhang hiánya növelik a komfortérzetet.

A lakás nemcsak a Contour3D életében, hanem az ausztrál építőiparban is a jövő irányát kijelölő mérföldkő, A 3D nyomtatótechnológia jellemzői tetten érhetők rajta: hatékonyság, fenntarthatóság, változás.

Címkék: beton építőipar épületnyomtatás Ausztrália

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1218385379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása