HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ausztráliában készül a déli félteke első nyomtatott lakóépülete

ferenck 2024.01.15. 08:00

Világszerte nagyon pörög a 3D épületnyomtatás, a legutóbbi projekteknek olyan egymástól távoli helyek adnak otthont, mint Dánia, Japán és Guatemala. A legújabb az ausztrál Luyten 3D nyomtatócég bejelentése, hogy az Új-Dél Wales Egyetemmel (UNSW) közösen printelnek Melbourne-ben lakást.

A projekt különlegessége, hogy ez lesz a déli félteke első additív gyártással készült, tulajdonosok által lakott háza.

3dnyomtatas_ausztralia0_1.jpg

Az együttműködés során a Luyten Platypus épületnyomtatóját és technológiáját használják majd. A printer mesterséges intelligenciával dolgozik nagyméretű épületeken. A házak speciális betonból készülnek.

Az UNSW Arch-Manu (Next-Gen Architectural Manufacturing) kutatócsoportja tervezői szakértelemmel járul hozzá a kezdeményezéshez. A munka közben generálódott adatok alapján igyekeznek segíteni 3DP épületprojektek új ausztrál szabványainak a kidolgozását. A mostani mérföldkő lesz szerintük: a legújabb design és technológiai kutatásokat a gyakorlatba ültetik át. A munka megváltoztathatja az ausztrál építőipart.

3dnyomtatas_ausztralia.jpg

A Luyten elméletek bebizonyítását látja a projektben, és újabb példa lesz arra, hogy a 3D nyomtatás a fenntartható és megfizethető építkezés soron következő nagy dobása.

A többi épületnyomtatáshoz hasonlóan és a hagyományos technológiákat használó építkezésekkel szemben, ezúttal is sokat spórolnak a kiadásokon, gyorsabban készülnek el, kisebb lesz a széndioxid-lábnyom. Az egyik legfontosabb különbség, hogy nincs szükségük betonzsaluzatra.

A tervek szerint 2024 elején végzik el a munkát. A terv nemcsak a 3D nyomtatás rugalmasságát és sokoldalúságát, hanem a számítógépes tervezés és az additív gyártótechnológia építészeti előnyeit és azt is demonstrálja, hogy a hagyományos költségek töredékéért különleges terek alkothatók – magyarázzák a fejlesztők.

Címkék: beton épületnyomtatás Ausztrália

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3918286801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása