HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Guinness Rekordok Könyve: a világ legnagyobb nyomtatott villája

ferenck 2024.02.01. 08:00

Dubai a 3D nyomtatás egyik vezető hatalma, a kvázi városállam rengeteg pénzt fektet a technológiába. 2030-ig nagyszabású terveket igyekeznek megvalósítani, hogy a metropolisz ne csak a Jövőmúzeumnak adjon otthont, hanem a „jövő” is minél előbb jelenné váljon.

Folyamatosan jönnek a hírek az ottani additív gyártásról, mert szinte naponta történik valami a területen. Most például a helyi épületnyomtatás egyik legfontosabb szereplője, a 3DXB Csoport került a Guinness Rekordok Könyvébe, mert az Al Awir 1 negyedben felhúzták a világ legnagyobb, négy méter magas, 303 négyzetméter alapterületű nyomtatott villáját. A print egyetlen menetben történt.

3dnyomtatas_dubaivilla.jpg

A vállalat közölte, hogy helyi anyagokkal, azokból ott előállított betonnal dolgoztak. A 3D nyomtatás egyik nagy előnye pontosan a lokális gyártás előtérbe helyezése, amely már önmagában korrelál a fenntartható fejlődéssel, mert például drasztikusan csökkennek vele a szállítási költségek, és az előállítás is jóval gyorsabb a hagyományos technológiáknál.

A 2030-as célkitűzések között az is szerepel, hogy az addig kivitelezendő épületek 25 százaléka 3D nyomtatással készüljön. Merész terv/vállalás, de figyelemmel kísérve Dubai eddigi szakterületi eredményeit, inkább az lenne meglepő, ha nem valósulna meg.

A 3DXB elnöke, Badar Rashid AlBooshi elmondta, hogy nagyon komolyan veszik a fenntartható fe3jlődést, az építőipart pedig környezetbarát 3D nyomtatás-megoldásokkal kívánják megváltoztatni. Küldetésüknek tartják a pozitív változásokban betöltött meghatározó szerepet, amelyet folyamatos innovációval és felelős gyakorlati megvalósítással próbálnak elérni.

A Guinness Rekord nemcsak a méretekről, hanem az újító megközelítésről is szól az elnök szerint.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy az építőipari technológiai nóvumok élharcosai vagyunk, és így járulunk hozzá a Dubai 3D Nyomtatásstratégia 2030 megvalósulásához” – összegzett AlBooshi.

Címkék: beton épületnyomtatás környezetbarát technológiák Dubai Guinness rekord

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6318312089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása