HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az első épületnyomtató Guatemalában

ferenck 2022.09.20. 08:00

A Cementos Progreso több mint százhúsz éve gyárt cementet, betont és más építőanyagokat, dolgoz ki építőipari megoldásokat a közép-amerikai Guatemalában. Magas szintű szabványaikról és innovatív megközelítésükről ismertek.

Évekkel ezelőtt eldöntötték, hogy előrébb lépnek, és 3D nyomtatással bővítik technológiájukat, majd 2021-ben azt, hogy az épületnyomtatás úttörőjével, a dániai multinacionális COBOD nagyvállalattal fognak együttműködni. Ők a COBOD első latin-amerikai partnercége.

Az együttműködés nyilvánvalóan mérföldkő lesz, és lefektetik az új építési technológia régióbeli alkalmazásának az alapjait.

3dnyomtatas_guatemala.jpg

„A COBOD világvezető a szektorban. Meggyőződésünk, hogy az ő technológiájuk a legjobb a piacon. Megfigyeltük, hogyan építkeznek, és így biztosak vagyunk, hogy globális vezetőt választottunk a 3D épületnyomtatás hazai megvalósításához” – magyarázza Plinio Estuardo Herrera, a Cementos Progreso igazgatója.

Cége kutatásfejlesztési csoportja több mint három esztendeje foglalkozik nyomtatható cementalapú anyagok kidolgozásával. Ezen a területen, a 3DP építészeti alkalmazásában vezető szerepet töltenek be Guatemalában, és remélik, hogy enyhítik az ország és a régió lakhatási problémáit.

Múlt héten hivatalosan megnyitották Innovációs és Fejlesztési Központjukat, amellyel az épületnyomtató technológiák fejlődését akarják Latin-Amerikában felgyorsítani.

„Izgalommal tölt el, hogy ezzel a kivételes betonnyomtatóval dolgozhatunk újításainkon és kutatási projektjeinken a régióban. Érdeklődéssel tekintünk a 3D nyomtatás adta lehetőségekre, új dolgok építésére, valamint az általunk átélt itteni valóság megváltoztatására” – nyilatkozta Emanuel Ovalle, a Cementos Progreso ipari tervezője.

Jelenleg városi lakóházak 3D modellezésével foglalkoznak, amelyeket aztán a COBOD géppel terveznek kinyomtatni.

A COBOD részéről szintén elégedettek, kifejezetten örülnek a Latin-Amerikában valóban úttörő együttműködésnek.

Címkék: beton építőipar épületnyomtatás Latin-Amerika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr217933097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása