HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Növényi alapún nyomtatótinta beefsteakhez

ferenck 2023.10.18. 08:00

A 2019 óta aktív, izraeli Stakeholder Foods az utóbbi egy-két évben, hónapokban gőzerőre kapcsolt gasztronómiai forradalom egyik élharcosa, ágynevezett mély-tech élelmiszeripari vállalat. Legújabb innovációja az SH Beef Steak Ink, egy „kajatinta” a 3D nyomtatott „húsgyártást” hivatott magasabb szintre emelni, még fenntarthatóbbá tenni.

A tintát eleve a vállalat fúziós nyomtatótechnológiájára fejlesztették, és bizakodnak, hogy a tenyésztett „hús” szintlépés lesz, a valósághűség és a kulináris sokszínűség terén etalonnak fog számítani.

3dnyomtatas_beafsteak.jpg

A realizmus meglepő, bár a tintát azért fejlesztették annyira gondosan, hogy egyedi élményt nyújtva, pontosan utánozza a prémiumkategóriás beefsteak rostos textúráját, küllemét és ízét. Sokszínűségére jellemző, hogy chefeknek, ételgyártóknak és ínyenceknek, gasztro fanoknak egyaránt lehetővé teszi az egyéni ízlésnek megfelelő formákat, a kaja személyre szabását. A tinta egyedi összetétele kiemeli a termesztett hús természetes, a hagyományos steakkel állítólag vetekedő gasztronómiai élményt nyújtó ízeit.

A kompatibilitás egyelőre a Stakeholder Foods fúziós printerére vonatkozik, de a cég azt szeretné, hogy a tinta ipari szabvánnyá váljon, és ha ez megtörténik, akkor a tenyésztett – főként növényi eredetű – hússzektorban széles körben elterjed.

A technológia etikus és humánus jellegével kapcsolatban eddig sem lehetett kétség, ezzel a „húsgyártással” csökken, idővel remélhetően meg is szűnik az élőlényekhez nemcsak méltatlan, de a környezetet is jelentősen szennyező nagyüzemi állattartás, a vágóhidak iránti igény, és humánusabban kezelik majd az állatokat.

Az új tintát az előző, a haltinta (SH Fish Ink) sikerére alapozva, a portfoliót gyarapítandó dolgozták ki. A jövőben tovább bővítik a speciális tintacsaládot, többféle állatot igyekeznek majd helyettesíteni, és mindenféle szigorú globális élelmiszerbiztonsági feltételnek megfelelni, valamint persze egyre ízletesebb kajákat kínálni.

Elmondták, hogy a 3DP technológiai szakértelmük túlmutat a jelenlegi hal- és marhatintákon, és minél több állatfaj utánzásával, fenntartható és etikus választ adnak a globális élelmiszerbiztonság kihívásaira.   

Címkék: környezetvédelem gasztronómia ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5318226557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása