HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A jövő repülőgépgyártása

ferenck 2019.07.08. 08:00

A NASA a pittsburghi Carnegie Mellon Egyetemet (CMU) választotta ki a jövő repülőgépeivel foglalkozó programjának vezető kutatóintézményévé. A program keretében a repülés legsürgősebben megoldandó problémáival foglalkoznak. A kutatásokat az oktatási intézet Új Gyártóközpontjában, a Jövő Gyártása Iniciatíva keretében kivitelezik.

A CMU szakértői szerint az utóbbi nyolc évben a fémnyomtatás komoly hatással volt a repülőgépgyártásra, hajtómű-alkatrészektől a gépváz szerkezeti elemeiig és más részekig, a technológiát több területen alkalmazzák.

„A projekt nagymértékben hozzá fog járulni az USA iparági gyártókapacitásának a növeléséhez” – véli a CMU ezirányú tevékenységét vezető Tony Rollett.

3dnyomtatas_repulo_1.jpg

A kutatók az additív gyártás (AM) új felhasználási módjaival kísérleteznek, amelyekkel az előállítási költségek csökkenését, a tömegtermelés minőség- és biztonságromlás nélküli, valamint a megbízhatóságot fenntartó felgyorsítását akarják elérni.

A tanulmányokat és teszteket a csomópontnak szánt új gyártóközpontnak helyet adó Mill 19-ben, egy ikonikus régi acélműben kivitelezik, és egyeztetik össze ugyanott a fejlett robotikus gyártással.

A következő 5-10 év egyik legnagyobb kihívásának a gyártófolyamatok minősítését tartják, és a résztvevők egyöntetűen állítják, hogy a projekt a lehető legkedvezőbb időpontban indul.

A lézeres porágyas fúzió implementálásától különösen a kisszériás és rövid idő alatt elkészülő darabok gyártási költségeinek csökkenését várják, miközben a beszállítók munkafolyamatait és eszközeit is minősítik.

A programmal a NASA újfajta együttműködést akar kialakítani repüléssel foglalkozó részlege és az egyetemi közösségek között. A CMU az additív gyártás mellett gépi tanulás és robotikai szakértelmével is hozzájárul a várható sikerhez.

Címkék: jövő repülőgép NASA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8514929480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása