HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb gyártótelep megnyitásával ünnepli 20. születésnapját a Protolabs

ferenck 2019.05.20. 08:00

Az 1999-ben Minnesota államban alapított Protolabs a helyi Brooklyn Parkban nyílt közel 20 ezer négyzetméteres létesítményével ünnepelte huszadik születésnapját. Az Egyesült Államokban ez a vezető digitális gyártó nyolcadik üzeme, összesen 12 van (közel 100 ezer négyzetméteren), amelyből három Európában található. Több mint 45 ezer termékfejlesztőt alkalmaznak; 11 technológiai területen, ezer feletti géppel nyújtanak szolgáltatásokat. Havi átlagban kb. 4 ezer darabot állítanak elő.

Kezdetben a fröccsöntés munkafolyamatának automatizálásával foglalkoztak, mára a CNC mellett a lapfém-gyártás és a 3D nyomtatás folyamatait is automatizálták.

3dnyomtatas_protolabs_1.jpg

Vezetőpozíciójukat 2017-ben, a lapfém- ás CNC-specialista New Hampshire-i Gyors Gyártás Csoport felvásárlásával erősítették meg. Az akvizíció értéke meghaladta a 120 millió dollárt. CNC- és fröccsöntő-kapacitásaik növelésére telfordi (Egyesült Királyság) létesítményükbe nemrég invesztáltak 4 millió dollárt.

A 3D nyomtatást illetően, változatos technikákat használnak: SLA, Polyjet, DMLS, SLS, MJF. A cég több additív gyártószervezet tagja; az észak-amerikai 3DP rendeléseket észak-karolinai üzemükben teljesítik, ahol száznál több printer, köztük a 3D Systems Vipers és a HP Multi Jet gépei működnek.

A CNC-szolgáltatásokra specializálódó új létesítményben közel 300 maró- és esztergagép áll munkába.

„A Protolabs a legvadabb álmaimat is túlteljesítette. Személyes dühből alapítottuk, mert részek gyártása hónapokig tartott, pedig napok, sőt, percek alatt is elkészíthetők. Könnyebbé és gyorsabbá kellett tenni, hogy a termékfejlesztők megkapják a prototípusok darabjait, és felgyorsuljon a fejlesztési ciklus. A célt megvalósítottuk, makerektől kezdve, startupokon át, Fortune 500-as vállalatokig, mindenki számára hozzáférhetővé tettük a fejlett gyártótechnológiákat” – emlékszik vissza és egyben értékel is Larry Lukis, alapító és korábbi vezérigazgató.

„Tényleges kívánság szerinti (on-demand) fogyasztói ökoszisztémában élünk, ami a gyártásban sincs másként. A korai prototípuskészítéstől a gyártásig, a Protolabs remekül pozícionált ügyfelei kívánságainak még a folyamatosan zsugorodó termékfejlesztési életciklusokon keresztüli kiszolgálásához is” – jelentette ki Vicki Holt, a mostani elnök.

Címkék: CNC gyártótechnológiák PolyJet 3D Systems prototípuskészítés additív gyártás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9414833960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása